Sedat ÇAĞLAR yazdı : İSLAM VE ADALET - Niğde Haber Gazetesi

Dünyada insan eliyle yazılan tüm anayasa, yasa, hukuk kuralları vesaire hepsine bir bakalım.
Hepsinin bir ortak noktası var.
Ayrımcılık!
Hukuk kurallarını kaleme alan kişi, konusuna göre ya ülkesini, ya milletini, ya şehrini, ya siyasi görüşünü vs vs ayrımcılığa tabi tutmuştur.
Yine bu hukuk kurallarına göre ülkeyi yöneten iktidarlar da, kendi iktidarlarını korumak için, güçlendirmek için hukukta karar vericileri de iktidar gücüyle yönlendirerek menfaate göre karar verdirip, menfaate göre politika yapmışlardır. Buna en büyük örnek: Dünya ekonomisini elinde bulunduran İsrail lobisinin ABD’yi etkisi altına alarak Filistin’deki zulüme susması ve aksine bu zulüme destek vermesi.
Yine Önemli bir örnek ; Dünya da politik ve ticari bir hegemonya kuran ermeni lobisinin bir çok devletin meclisinde gerçeği yansıtmayan ermeni soykırımını yasalaştırması.
Oysa ki Kuran öyle mi?
Buradan sizlere bir tavsiyede bulunuyorum. Ömrünüzde bir defa dahi olsa okuyun.    Tarafsızca, kimseye yandaşlık yapmadan, şahsi çıkarlar gözetmeden, sonsuz adaletin temsilcisinin Kuran’ı Kerim olduğunu göreceksiniz.
Yine peygamber efendimizin yaşantısına bir bakın.
Ağağıdaki hadis her şeyi özetliyor.
“Allah indinde en şerefliniz takvâca en ileri olanınızdır. Arap’ın Arap olmayan üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Beyaz derili olanın siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, siyah derili olanın da beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur.”
Peygamber üstündür diyebilir miydi
Peygamber soyundan gelenler üstündür diyebilir miydi?
Peygamberin yakın çevresi yandaşları üstündür diyebilir miydi?
Müslümanlar diğer dinlere mensup insanlardan üstün diye diyebilir miydi?
Ama demedi.
Peki ya ne dedi?
“Üstünlük takvadadır. Yani Allah’a karşı gelmekten sakınmaktadır.”
Kuran, kazancının bir kısmını paylaşmayı emrediyor
Kuran, yetim öksüz ve düşkünlerin korunmasını emrediyor.
Kuran, oruç ile, zekat ile durdurulamaz istekler sahip nefsimizi köreltmeyi emrediyor
Kuran, kötülüğü ve hayâsızlığı yasaklıyor ve helal ve temiz olanları yapmamızı emrediyor. Bunları emrederken ve yasaklarken şu kesim bu emirlerden ve yasaklardan muaftır demiyor
Bütün bu bahsettiklerimizi özetleyen Bakara suresinin 177. Ayeti ile son noktayı koyalım.
“İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah'a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.”