53’ncü Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Eczacı Nihat Öztürk, nöbetçi eczanelerimiz yeterli sayıda ve miktarda teknisyen bulundurmaktadır. Eczacılarımızın ilaç taleplerinin yeterli miktarda karşılanması için yetkilileri göreve davet ediyoruz dedi.
Başkan Öztürk yaptığı açıklamada; ‘’İlimizde mevsimsel rahatsızlıklarda ciddi bir artış söz konusu olduğundan dolayı sağlık ocaklarında ve hastane acillerinde yoğunluk oluşmakta. Reçetesini alan hastalar bilhassa mesai saatinden sonra nöbetçi eczanelere ulaştıklarında reçete muhteviyatları birbirlerine çok benzemekte olup eczanelerimizde piyasada sıkıntısı olan ve zar zor temin edilen ilaçlar bittiğinde öncelikle vatandaşlarla eczacılarımız zor durumda kalmaktadır. Her ne kadar nöbetçi doktorlarla eczacılarımız iletişime geçerse de doktorlarımız tercihlerini çokta değiştirmediklerinden hastalarımızın bir kısmı acil olarak talep ettikleri ilaçlara erişememektedir dedi.
Ben bu durumun sorumlusunun eczacılarımızın olmadığını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Nöbetçi eczanelerimiz yeterli sayıdadır ve yeterli miktarda da teknisyen bulundurmaktadırlar. Eczacılarımızın ilaç taleplerinin yeterli miktarda karşılanması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. 65 Yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilerin aile hekimlerine giderek reçetelerini yazdırmaları ve aşılarını eczanelerimizden almalarını öneriyor, tüm halkımıza sağlıklı günler dileriz’’ dedi.
(Dahi GEDİK)