2025–2026 Yurtlig Yurtlararası Satranç Turnuvası, Niğde’de düzenlenen müsabakalarla sona erdi. Zekâ, strateji ve centilmenliğin ön planda olduğu turnuva, yurtlarda kalan öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Turnuva boyunca kıyasıya mücadelelerin yaşandığı karşılaşmalarda sporcular, hem bireysel yeteneklerini hem de fair-play anlayışını sergiledi. Satranç severlerin büyük ilgi gösterdiği organizasyon, renkli ve heyecanlı anlara sahne oldu.

Erkekler kategorisinde Yunus İpek birinciliği elde ederken, Eray Yasin Çaça ikinci, Atahan Geyimci üçüncü oldu. Dördüncü sırayı ise Mahir Cengiz Turhan aldı. Kızlar kategorisinde ise İrem Nur Altıparmak turnuvayı birinci olarak tamamlarken, Zehra Betül Ağır ikinci, Merve Kozan üçüncü sırada yer aldı. Behiye Keske dördüncü oldu.
Turnuvaya katılan tüm sporcular tebrik edilirken, organizasyonun öğrenciler arasında düşünme becerilerini geliştirmesi, stratejik bakış açısını güçlendirmesi ve sportif dayanışmayı artırması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

(Haber Merkezi)




