Niğde Valisi Cahit Çelik Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilere önemli açıklamalarda bulunarak, Niğde’yi turizmde, sanayide, ticarette ve ekonomide daha üst sınıfa taşıyacak girişimlerde bulunacaklarını söyledi. 
NİĞDE İÇİN DESTEK İSTİYORUZ
Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde için yapılacak her olumlu işte birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Ben birey olarak tek başıma bir işi sonuçlandırmam ve iyi bir netice almam mümkün değil. Bu anlamda da Niğde’ye yapacağımız her olumlu iş için sizlerden de destek ve katkı istiyoruz. Tabii ki sizler basın olarak belki bazen istemediğiniz bir haberi de yapmak zorunda kalabilirsiniz ama, ortak paydamız Niğde, ilimizi hem turizm hem sanayide hem ticarette hem de ekonomide daha üst sınıfa taşıyacak girişimlerde bulunmak anlamında inşallah bundan sonraki süreçte sizlerle daha sık beraber olacağız” dedi. 
NİĞDE LOKASYON OLARAK ÇOK İYİ BİR YERDE
Niğde’nin lokasyon olarak çok iyi bir konumda olduğunu söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, “Niğde aslında lokasyon olarak çok iyi bir yerde. Yani baktığımız zaman sonuçta hem İç Anadolu’ya çok rahat bir şekilde bağlantı yapabilecek imkanlarımız var. Otobanımız hizmete girdi. Diğer taraftan demiryolu ağıyla limanlara çok rahat bir şekilde ulaşımımız var. Diğer taraftan baktığımız zaman da tarımsal üretim anlamında da Türkiye’deki en önemli illerden bir tanesi. Yani kişi başına yapılan üretimin çerçevesinde baktığımız zaman Türkiye’de dördüncü sıradayız. Kuru fasulyede, çavdarda, patates üretiminde Türkiye’de birinci, lahana üretiminde ikinci ve elma üretiminde ise üçüncü sıradayız” şeklinde konuştu. 
NİĞDE KABUĞUNU KIRACAK NOKTAYA GELECEK
Niğde’de ciddi anlamda sanayi yatırımlarının olduğunu belirten Niğde Valisi Cahit Çelik, “Sanayi yönünden baktığımız zaman şu an kurulu 2 tane ciddi Organize Sanayi Bölgemiz var. Üçüncü Organize Sanayi Bölgesinin ise altyapı ihalesi yapıldı. İnşallah 3. Organize Sanayi Bölgemiz faal duruma geldiği zaman 10 bin vatandaşımız orada istihdam imkânı bulacak. Yine enerji ihtisas endüstri bölgesi, yine Bor Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor. Bunlarda faaliyete geçtiği zaman inşallah Niğde şaha kalkacak kabuğunu kıracak ve daha iyi noktalara gelecektir” şeklinde konuştu. 
TURİZMDE NİĞDE HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
Niğde Valisi Çelik Niğde’nin turizm anlamında hak ettiği yerde olmadığını belirterek, “Turizm anlamında çok açıkçası benim kendi kişisel kanaatim Niğde hak ettiği yerde değil. Yani belki bunda hem daha önceki idarelerin veya sizlerin genel anlamda bir ihtimal olmuş. Turizme kendi görev yaptığım sürece içerisinde açıkçası biraz daha fazla önem vereceğim. Yani Nevşehir’e gelen turistlerin buraya uğraması buranın da oradaki destinasyonlar açısından bir ortaklık olması kapsamında bundan sonraki süreçte bizimde çalışmalarımız olacak” dedi. 
(Dahi GEDİK)