AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) Yeni Yasama Yılı ile ilgili açıklamada bulundu.
Milletvekili Uzkurt açıklamasında, “Yeni yasama yılımızı açtık, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile " Operasyonlarımız neticesinde adeta can çekişen terör örgütlerine siyasi hesaplarla moral aşılamanın vebali çok ağır olacaktır. " Terörün her türlüsünü lanetliyoruz dedi.
Türkiye Yüzyıl’ına yakışır bir yüz yıl anayasası için çıktığımız bu yolda hedefimiz anayasa değişikliğimiz ile devletimizin ve milletimizin ortak geçmişini ve ortak geleceğini ortak bir paydada buluşturmaktır. İki asırlık yönetim sistemi arayışlarımızın zirvesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin en kritik eşiği de Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve milletin ortak kararıyla gerçekleşmesini beklediğimiz yeni ve sivil bir anayasa değişikliğidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi ‘Türkiye, ülkenin ve toplumun önünü açan, ufkunu genişleten bir anayasayı hak ediyor. Her şey Büyük ve Güçlü Türkiye için” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)