Niğde'de düzenlenen Üreten Kadınlar Buluşmaları programında kadınlara kooperatifçilik, üretim ve sürdürülebilirlik konuları anlatıldı.
Kadınların kurduğu kooperatiflerinin ürün, hikaye ve deneyimlerini paylaştığı Niğde Üreten Kadınlar Buluşmalarında, kadınların kendi işlerini geliştirmeleri için fikirler edinmeleri için istişareler yapıldı, üretim yapan kooperatiflerin pazarlarının genişlemesi için deneyimler paylaşıldı.
VALİ ÇELİK: KADINLARIN ÜRETİMDE VE İSTİHDAMDA OLMALARI ÖNCELİĞİMİZ
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen programın açılışında konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik ; “Niğde Valiliğinin öncülük ettiği 2023 yılında anlamlı bir destek kapsamında ilimizdeki dört kooperatifi özellikle üretim yapmaları, üretim hattını daha iyileştirecek olan konusunda bir destek olmuş. Binali Bey de sağ olsun bu konuda oldukça mesai sarf etti. Bu anlamda Niğde'nin de iyi bir potansiyeli var.Niğde'ye baktığımız zaman gerçekten kültürü de çok geniş. Baktığımız zaman insan coğrafyası da aynı şekilde. Bir taraftan göçmen vatandaşlarımız var. Bir Kazak köyümüz var. Çerkez köyümüz var. Çok geniş bir kültüre sahibiz. Öyle olunca da kooperatifler için de çok iyi bir altyapı oluşturuyor. Genel Sekreterlik yaptığım dönemde Ankara'daki kooperatiflerimizde çok desteğimiz oldu. Türkiye Kooperatif denince akla gelen belki birkaç tane isimlerinden bir tanesi işte şimdi yanımızda Tuğba Hanım, Ahiler Kalkınma Ajansı uzmanımız. Bir de şu an Dünya Bankası'nın bir projesinde görev yapan bir arkadaşımız var Eda Hanım. Gerçekten bu iki arkadaşımızın da hakkını teslim etmek lazım. Kooperatifi konusunda çok inanılmaz bir tecrübeleri var ve Ankara'da da ki kooperatif başkanlarımız, üyelerimiz burada. Onların yönlendirmesiyle Ankara'da çok ciddi anlamda destekleri olmuş. Ankara'da özellikle üyesi kadın olan kooperatifleri biz de orada görev yaptığımız dönem içerisinde biraz ona ayrımcılık yaptık. Kadınların üretimde ve istihdamda olmaları önceliğimiz” Dedi.
BAŞKAN ÖZDEMİR : BUGÜNKÜ BULUŞMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Programın bir diğer konuşmacısı olan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise , “Öncelikle böyle güzel bir vesileyle sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirerek sözlerime başlamak istiyorum. Üreten kadınlar buluşmalarının içerisinde bizde yer almaktadır. Niğde Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Onları desteklemeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın emeklerini ekonomiye kazandırmak adına bugüne kadar farklı projeler gerçekleştirdik. Örnek vermek gerekirse ekmek fırınımız var. Gastronomi evimiz var. Hepsinde tamamen yönetim şehrimizin kadınlarından oluşmakta. Kadın emek pazarımızı açtık. Kadın ve Aile Danışma Merkezimizi açtık. Horanta yaşam merkezimizi açtık ki tamamen orada da yine yönetim kadınlarımızda. Bu projede gerçekten bizim için çok önemli arkadaşlarımız burada. Bizim ilgili müdürümüz belediyeden çalışma arkadaşlarımız da burada olacaklar. Çünkü diğer illerde özellikle Ankara'da gerçekleştirilen güzel projelerden Niğde'mize de örnek alabilmek adına bugünkü buluşmayı çok önemsiyoruz. İnşallah hem bu şehrimizdeki kadın kooperatifleri için hem Ankara'dan gelen misafirlerimiz için güzel uygulama örnekleriyle güzel bir işlere, hayırlı işlere vesile olacağını düşünüyorum” Şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrası, iş kadınları ve kadın yöneticiler ile kadın kooperatif başkanları sunum yaparak katılımcılara deneyimlerini aktardı.
(Dahi GEDİK)

D S C 0184

444150138 751870250466767 2399777848538679072 N

D S C 01888

Satılık Arabalarda En Çok Tercih Edilen Modeller Satılık Arabalarda En Çok Tercih Edilen Modeller

Editör: Niğde Haber