Nide'de hizmet veren terzi Şükrü Timurlenk, geçtiğimiz yıllarda müşterilerinin ağırlıklı olarak sıfır ürünler tercih ettiğini belirtirken, son bir yıldır artık kullanılmış kıyafetler satın alınıp tamirata getirdiğini aktardı.
Şükrü Timurlenk; ‘Artan maliyetlerden kaynaklı vatandaşlar ikinci el kıyafetleri yeniletmek istiyor. Yaklaşık 13 senedir giyim sektörü içindeyim. Yine yaklaşık 4 senedir de iş yerimi açmış bulunmaktayım. İlk senelerde sıfır ürünlerden daha çok hazırlıyorken son bir sene içinde ve özellikle pandemiden sonra milletimiz artık daha çok giyilmiş elbiseler alıyor ve tadilat yaptırmayı tercih ediyor, mesela pantolonların bacak aralarını örüyoruz. Önceden pantolonun bacak arası açılınca müşteri atardı kenara. Ama son bir senedir tadilat oldukça arttı’ dedi.
ABİYE ELBİSELERİN TADİLATLARINI YAPIYORUZ
İşlerimiz genelde yoğun çok şükür. Özellikle son bir iki aydır düğün sezonu olduğu için, abiye elbiselerin tadilatlarını yapıyoruz. İnternet üzerinden çeşitli uygulamalar üzerinden ikinci el kıyafet alıp getirenler de çok oluyor. Sıfır ürünler 2 buçuk 3 bin liradan aşağı değil. O yüzden müşterilerimiz ağırlıkla bu tür uygulamalardan alışveriş yapıp bize tadilat ve tamirata getiriyor” dedi.
(Dahi GEDİK)

DSC_0873
DSC_0876