Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Ön Muhasebe Kurslarından biri daha tamamlanırken kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.
9-20 Ekim tarihlerinde altıncısı düzenlenen ön muhasebe kursları 2 hafta devam etti. Kursta ön muhasebe ile ilgili tüm konular gerek teoride gerekse uygulamalı olarak katılımcıların tamamına verilirken, eğitimciler de değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşmış oldu.
Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından geçtiğimiz yıl Mayıs ve Haziran aylarında başlatılan ön muhasebe kurslarına belli bir takvime bağlı olarak bu yıl da başarılı ve oldukça verimli kurslar gerçekleştirilmiş oldu.
Kursun ön muhasebe eğitimi haricinde bir tür kaynaştırma ve istihdam havuzu oluşturmaya önemli bir proje olduğu bir kez daha gözlemlendi. Kursta farklı meslek guruplarından yönetici ve çalışanlar bir araya gelirken, verilen eğitimler ve SMMMO’ya bırakılan özgeçmişler ise yeni bir iş ve yeni bir istihdamında alt yapısını oluşturdu. Oda temsilcileri ve çalışanlarının oldukça ilgili oldukları kursların yenileri ise açılmaya devam edecek.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)