İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar başkanlığında Merkez ilçede görev yapan ilkokul ve ortaokul müdürleri ile yeni Eğitim Öğretim yılı hazırlık ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı hazırlıkları konusunda açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; ‘İlimizde 385 okulda yaklaşık 73 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Son yıllarda gerek il yatırım programı gerek bakanlığımızca yapılan merkezi yatırımlarla okullarımızın her ihtiyacını giderdik. Her geçen yıl okullarımızın imkânlarını daha iyi hale getirdik. Devletimizin bütçede ilk sırayı eğitime ayırması sayesinde yavrularımız son derece güzel ortamlarda eğitim görmektedir.
Bu yıl 289 şubede 4 bin 795 1. sınıf öğrencimiz, 240 şubede 5 bin 500 5. sınıf öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci ve öğretmenlerimizin sınıfları veliler huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Okul yöneticilerimizle yaptığımız toplantıda gerekli talimatı verdik. Şimdiden 2023-2024 eğitim öğretim yılının başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum.’ dedi.
(Dahi GEDİK)