Gazi Mustafa Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90’ncı onur günü yıl dönümü kutlama etkinlikleri Niğde Tren Garı önünden Niğde Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüş ile başladı.
Cumhuriyet Meydanındaki törende Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması yer aldı.
Kutlama programı çerçevesinde Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.


D S C 0026

ÖZDEMİR: AYNI COŞKU VE HEYECANLA YÜRÜYEREK GELDİK
Başkan Özdemir konuşmasında, “Gazi Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90’ıncı yıldönümünü coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu güzel şehrimize teşriflerinin doksan doksanıncı yıl dönümü hep birlikte coşku ve heyecanlı kutluyoruz. Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür, Niğdelileri her zaman sevmişimdir diyenler milli mücadelede en büyük dayanaklarımızdan olmuştur diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 90 yıl önce 5 Şubat 1934 tarihinde Niğde’mize teşrif etmişlerdir. Tüm Niğdelilerin Onur Günü olarak kabul ettiği gün kente büyük bir heyecan olmuştur. 7’den 70’e herkes Atatürk'ü karşılamak için tren garına akın etmiştir. Bizler de bugün aynı coşku, aynı heyecanla aynı günkü güzergahı izleyerek Cumhuriyet Meydanına kadar aynı coşku ve heyecanla yürüyerek geldik. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk övgü dolu sözlerine her zaman mazhar olan Niğdeliler tarih boyunca vatan savunmasında her zaman en ön saflarda yer almıştır. Niğdeliler Milli Mücadele döneminde Ulukışla Pozantı hattında kurtuluş mücadelesinde işgal güçlerine karşı canla başla karşı koymuşlar ve Güney hattından Anadolu'ya girmek isteyen bu işgalcilerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Niğde’miz Kurtuluş Savaşı’nda işgal görmediği gibi Niğdeliler de milli mücadelenin her döneminde Büyük Önder Atatürk'ün yanında yer alarak vatan savunmasında adlarını tarihe altın harflerle kazımışlardır. Sadece Kurtuluş Savaşı’nda değil, terörle mücadelede ve vatanımızın savunmaya ne zaman ve nerede ihtiyacı olursa olsun Niğde’mizin bağrında nice kahramanlar çıkmıştır ve bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. Vatanını en çok seven, işini iyi yapandır diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize bizi şereflendirmesinin 90. yıldönümü coşkuyla kutlarken, ülkemizin sahip olduğu değerleri koruyarak Atamızın gösterdiği hedefler doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ve 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz sonsuza kadar var olacaktır. Türkiye yüzyılında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak öncelikli görevimizdir. Bu vesile ile kahramanlar diyarı yani Niğde’mize gelişinin doksanıncı yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi ve bütün şehitlerimizi buradan rahmetle bir kez daha anıyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 

D S C 0034

VALİ ÇELİK VE BAŞKAN ÖZDEMİR ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Cumhuriyet Meydanındaki programın ardından Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikler kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir valilik şeref defterini imzaladı.5 Şubat için düzenlenen program ve kapsamındaki etkinlikler Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen “Atatürk” fotoğraf sergisinin açılışı ve ziyarete açılmasıyla tamamlandı.

D S C 0067

D S C 0068

Programa Niğde Valisi Cahit Çelik, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Gürol Okyar, il protokolü, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
(Dahi GEDİK)