Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Niğde il Müdürü Nail Van ve beraberindeki kurum personeli Rehberlik ve Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Niğde’deki STK’ları ziyaret ederek bilgilendirdi.
SGK Niğde İl Müdür Nail Van Rehberlik ve Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında ilk ziyaretini Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ne (NESOB) yaptı.
Ziyarette Rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin önemine değinen SGK İl Müdürü Van, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalışmakta ve işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek, mevzuatın uygulanması aşamasındaki sorunları en aza indirme hedeflerini anlattı.
Ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getiren NESOB Başkanı Âlim Yeşil , “ esnafımız ve bizleri aydınlatma noktasında yardımcı ve teşkilatımızın Biz de sizlerden bu almış olduğumuz bilgileri gerek sosyal medya gerekse mesaj yoluyla üyelerimize gerek aktarıyoruz ve esnafımız açısından da bizim açımızdan da son derece verimli oluyor. Tekrar teşekkür ediyorum’ dedi.
(Dahi GEDİK)