Niğde Valisi Cahit, Niğde Polis Mesleği Eğitim Merkezi’ne (POMEM) bu dönem öğrenci alınmayacağını açıkladı.
Niğde Valisi Cahit Çelik konu hakkında yaptığı açıklamada; ‘’Polis Okulu ile ilgili arkadaşlarımız bana bir bilgi verdiler. Oradaki daha çok öğrenim gören öğrencilerin konakladığı birimlerde sıkıntı var. Yani bir idare binalarında çok ciddi bir sıkıntı yok.
Orada şöyle bir durum var. Tabi ki deprem çok inanılmaz derecede hem bölge olarak hem ülke olarak bizleri etkiledi. Yani toplamda depremde etkilenen insan sayısına baktığımız zaman nedeyse 15 milyona yakın vatandaşımız etkilendi dedi.
Depremin çok yoğun etkilediği iller içerisinde değiliz ama Niğde’de sonuçta depremden etkilenen bir yer. Bu kapsamda da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve AFAD ağırlığı biraz daha depremden çok etkilenen yerlere veriyor. Yani bunların başında işte Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illeri geliyor. İnşallah devletimizin imkanları çerçevesinde o program kapsamında buradaki polis okulumuzu en kısa sürede içerisinde hizmet verecek şekilde yapacağız. Sonuçta burada inşallah bu yeni planda belki kapasite olarak da normal kapasitesinin üzerinde öğrenci alacak bir şekilde yeni binamızı yaparız” dedi.
Niğde Valisi Cahit Çelik bu dönem polis okuluna öğrenci alma şanslarının olmadığını belirterek,“Bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bu dönem öğrenci alımı maalesef yapılamayacak. Bu dönem öğrenci alma şansımız yok. Çünkü şöyle, yani bu çapta bir öğrenci alacak bir altyapıya şu an sahip değiliz. Yani şöyle söyleyeyim, son olarak Konya’da bir deprem oldu.Sonuçta öyle olunca açıkçası onu riske demiyoruz. Sonuçta insan hayatı söz konusu. Nihayetinde devletin resmi makamlarının orta hasarlı, hasarlı diye tespit ettiği bir binaya bizim kalkıp öğrenci almamız mümkün değil. Ancak yine bina olduğu zaman inşallah oraya öğrenci alabileceğiz” ifadelerini kullandı.
(Dahi GEDİK)
Niğde POMEM 1