Niğde Halk Eğitim Merkezi tarafından 1 Ağustos tarihinde başlayan ücretli usta öğretici başvuruları devam ediyor. Niğde Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) ücretli usta öğretici olarak görev yapmak isteyen adaylar, e-yayın sistemi üzerinden online olarak başvurularını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yapabilecekler. Başvurular sonrası usta öğreticiler için görevlendirme ise 28 Eylül tarihi itibariyle başlayacak. 
Niğde Halk Eğitim Merkezi bu yıl el sanatlarından, bilgisayara, aşçılıktan giyim üretimine ve birçok farklı alanda açılan kurs programlarına katılarak kendini geliştirmek isteyen kursiyerlere eğitim verecek ücretli usta öğretici alacak. 
Usta öğretici olmak için başvuracak adaylar için Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuru takvimi açıklandı. Takvime göre 1 Ağustos’ta başlayan başvurular 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek. 
E-Yayın sistemi üzerinden online olarak yapılacak olan başvuruların ardından, başvurular kurum tarafından değerlendirilecek. 1-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak değerlendirme işleminin ardından 18 Eylül’de taslak sıralama yayınlanacak. 19-20 Eylül tarihleri arasında kuruma yapılan itirazlar görüşülerek karara bağlanacak. İtirazların değerlendirilmesinin hemen ardından 21-22 Eylül tarihlerinde sıralama ilan edilecek. Niğde Halk Eğitim Merkezi’nde ücretli usta öğretici olarak görevlendirilecek kişiler ise 28 Eylül tarihinde görevlendirilmeleri yapılacak. 
(Dahi GEDİK)