Niğde Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle düzenlediği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinlikler kapsamında, yoğun katılımla gerçekleştirilen Bisiklet turunun, ardından gerçekleştirilen spor gösterileri beğeni topladı.
BİSİKLET TURU
Niğde Belediyesinin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Avrupa Haraketlilik Haftası etkinliklerine, Niğde Belediyesi önünden startı verilen bisiklet turu ile başladı.
Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen bisiklet turu Derbent Kavşağı istikametinden dönülerek Yeni Çarşı’ya kadar devam etti.
SPOR GÖSTERİLERİ
Bisiklet turunun noktalandığı Yeni Çarşı’da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilen spor gösterilerinin sunumu yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcuların ferdi gösterilerinin ardından protokol üyeleri de mini sahada, katılımcılarla birlikte futbol oynadı.
BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, geleneksel hale getirdikleri Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Hareketli bir yaşam tarzının gençlerimiz ve vatandaşlarımız tarafından alışkanlık haline getirilmesi gerekiyor. Biz hareketlilikle ilgili etkinlikleri sadece bir güne değil, 365 güne yaymak istiyoruz. Niğde bu konuda şanslı, çünkü sporu ve sporcuyu seven bir valiye sahibiz” dedi.
Niğde Valisi Cahit Çelik ise 2002 yılından bu yana devam eden etkinlikler kapsamında hareketlilik anlamında, Niğde Belediyesi ile birlikte bazı projeleri hayata geçireceklerini belirterek, “Belediyemizin Bor istikametine doğru devam eden bisiklet yolu projesi tamamlandığında, inşallah seneye bu etkinlikleri orada yaparız” diye konuştu.
(Dahi GEDİK)
WhatsApp Image 2023-09-17 at 13.24.21
WhatsApp Image 2023-09-17 at 13.24.20
WhatsApp Image 2023-09-17 at 13.24.20 (1)