Niğde Belediyesi, Diyanet-Sen Niğde Şubesi ile birlikte gerçekleştirilen Kuran'da Gençlik Değerleri konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr Mehmet Emin Ay tarafından “Kuran'da Gençlik Değerleri” konulu söyleşi geçtiğimiz Cumartesi günü Niğde Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı.
Kur’an-ı Kerim'de yer alan kıssalardan hareketle, Kur’an’ın gençlere yönelik sunduğu ahlaki ilkelerin ve değerlerin anlatıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Ay, gençlik değerlerinin neler olması gerektiğini Kur’an’dan örnekler vererek açıkladı. Gençlerin yaşamlarını peygamberlerin ahlak anlayışıyla şekillendirmeleri gerektiğini söyleyen Ay, gençlerin şüphelerinin ancak tutarlı ve mantıklı izahlarla giderilebileceğini ve taklidî imandan tahkiki imana ancak bu yolla gidilebileceğini belirtti.
Yoğun ilgi gören söyleşiye Niğde Belediyesi ve Diyanet-Sen Niğde Şubesi ile birlikte gerçekleştirilen organizasyona Belediye Başkan Vekili Nevzat Türkan, il protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
(Dahi GEDİK)
Söylesi 4
Söylesi 2