Niğde Merkez Şahinali mahallesinde tarihi yapıların duvarlarına boyalarla yazılan yazılar vatandaşlardan tepki çekti.
Tarihi türbenin duvarlarına, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sprey boyalarla yazılar yazılması bölgeden geçen birçok vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, sık sık bakım ve temizliği yapılan, tarihi yapıların duvarlarına sprey boya ya da boyalarla, çirkin ve manasız yazı yazılmasının tarihe yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu ifade ederek, yetkililerden önlem almalarını istediler.
Niğde’de bu tip tarihi eser ve yapıların duvarlarına genellikle isim, tarih, takım ismi, aşk sözleri ve değişik simgeler çizilirken, yazıların üzerleri boyalarla kapatılsa da, tekrar aynı yazıların yazıldığı bildirildi.
VATANDAŞLARDAN TEPKİ GECİKMEDİ
Mahalle sakinleri ve vatandaşlar yapılan saygısızlığa büyük tepki gösterirken; 'Niğde’nin dört bir yanı tarihi bölge ve maalesef kendini bilmez birileri tarafından harap ediliyor. Tarihten bihaber kişi ya da kişiler maalesef ki duvarları boyalarla talan ediyorlar. Birçok kez yazılan yazılar kapatılsa da bu kişiler sanki keyif alırcasına tekrar gelip yazı yazmaktan çekinmiyorlar. Yetkililer bu konuda bir an önce önlem almalıdır. Bu yapılan tarihi yapılara ve tarihimize büyük saygısızlık. Yetkililer bu konuda ne yapması gerekiyorsa biran önce yapmalılar ”şeklinde açıklama yaptılar.
(Dahi GEDİK)
DSC_0888