2023-2024 av sezonunun açılması ile Niğde’de kaçak yollarla avcılık yapan 2 kişi av koruma ve kontrol ekipleri tarafından yakalandı.
2023-2024 av sezonunun başlamasıyla birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şubesi Av koruma ve kontrol ekiplerince yapılan av koruma kontrol faaliyetleri sırasında, avcılık belgesi olmadan kaçak av yapan 2 kişiyi yakaladı. Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü'ne bağlı av koruma ekipleri, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun çeşitli maddelerine muhalefet etmekten dolayı, kaçak avcılara idari para cezası uygulandı.
Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve bu kaynakların gelecek nesillere intikalinin sağlanması amacıyla 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 'planlı' ve 'kotalı' olarak ilan edilen avlaklarda avcılık yönetim faaliyetleri yürütülüyor. DKMP Müdürlüğü av koruma ekipleri, kaçak avcılığın önüne geçmek ve yaban hayvanlarını korumak için yapılan çalışmalar kapsamında daha av sezonu açılalı 3 gün geçmesine rağmen kaçak avcılık yaparken ekiplerce yakalanan 2 kişiye, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun çeşitli maddelerine muhalefet etmekten dolayı idari para cezası kesildi. Öte yandan kaçak avcıların avda kullandıkları silahlara da el konuldu. Yasak avcılık konusunda uyarılarda bulunan DKMP yetkilileri, kurallara uymanın hayvan popülasyonu açısından çok önemli olduğunu, kaçak avcılığın fotokapan ve drone ile sürekli takibinin yapıldığını kaydetti.
(Dahi GEDİK)