Satılık Arabalarda En Çok Tercih Edilen Modeller Satılık Arabalarda En Çok Tercih Edilen Modeller

Niğde Belediyesi İtfaiye araç filosuna yeni katılan araçlar vatandaşlara ve basın mensuplarına tanıtıldı.
WhatsApp Image 2023-12-25 at 16.35.53
Niğde Ömer Halisdemir Meydanında sergilenerek tanıtılan araçlarla ilgili Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özmen açıklamada bulundu.
DSC_0277
BAŞKAN ÖZDEMİR : ARTIK DAHA BÜYÜK İŞLER YAPIYORUZ
Basın mensupları ve vatandaşlarla araçları inceleyerek bir süre sohbet eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir burada yaptığı konuşmada ; “2019 yılında göreve gelmiştik, göreve geldiğimiz günden bugüne itfaiyemize kazandırdığımız araçlar olarak burada size sergilemek, vatandaşlarımıza da göstermek istedik. 2019 yılından sonra 6 tane aracı itfaiye müdürlüğümüze kazandırmışız. O araçlar da burada. Belki burada olmayan aracımız da vardır bilmiyorum, birazdan İtfaiye Müdürümüz araçlarla alakalı sizlere bilgi verecek. 1 tane yeni aldığımız bir aracımız var, Fen işleri müdürlüğümüze aldığımız 11 tonluk bir vincimiz. Niğde Belediyesi'nde de bu kapasitede bir vincimiz yoktu. Daha çok kiralama yapıyorduk, onu da artık kiralama işini yapmayalım istedik. Göreve geldiğimiz günden bugüne yaklaşık 80 aracı Niğde Belediyesi'nin araç filosuna kazandırmış olduk. Yaklaşık 200 aracımız var, bu 200 yüz aracımızın 80 tanesi 2019’dan bugüne belediyemize kazandırdığımız araçlardır. Ve biliyorsunuz biz geldiğimizde çöp arabaları dahil birçok araç kiralıktı. Başta Leasing (Kiralama) yöntemi olmak üzere ve diğer hibelerle aldığımız araçlarla da şu an neredeyse iş makinelerinde kiralık aracımız dönemsel olarak sulama araçları dışında yok denecek kadar az diyebiliriz. 80 adet aracı belediyemize kazandırmış olduk. Bu da bizler için gerçekten gurur verici. Bugün bir açılışla tören de yapabilirdik ama dedik ki biz daha büyük törenlere alışığız. Artık daha büyük işler yapıyoruz. Bunlarla alaka sadece inceleme yapalım. Hem basın mensuplarımıza hem de halkımıza bu araçları tanıtalım istedik. Burada hangi araçları olduğuyla alakalı İtfaiye Müdürümüz kısaca bilgi versin ama şunu da söylemek istiyorum. Niğde İtfaiyesi olarak sadece Niğde Belediyesi'nin mücadele alanları içerisinde hizmet vermiyoruz. Bu araçlarımızın hepsi hatta işin çoğunu diyelim. Yüzde elliden fazlasını mücavir alan dışında yani köylerimizde, kasabalarımızda ve diğer ilçelerimizde özellikle otobanda ve karayollarındaki bütün kazalara da arkadaşlarımız müdahale ediyorlar. O yüzden yeni aldığımız araçlardan bir tanesi de kurtarma aracı. Evet daha önce bir tane daha almıştık yaklaşık 3 tane aracımızla kurtarma aracı tamamen otoyoldaki ve şehirler arası yollardaki kazalara müdahale ediyorlar. Yani bunu söylemekte de fayda var. Köyler, kasabalar ve ilçeler başta olmak üzere Niğde Belediyesi İtfaiyesi bütün şehre hizmet veriyor. Bundan da gurur duyuyoruz’’ dedi.
DSC_0288
BAŞKAN ÖZDEMİR ŞEHİTLERİ ANDI
Belediye Başkanı Özdemir açıklamasının devamında, “Son yaşadığımız o bin yılın felaketini Allah bir daha yaşatmasın. O depremde de Sayın Cumhurbaşkanımız itfaiyemize bir ödül verdi. Ben bir kez daha itfaiyemizi tebrik ediyorum. Ülkemizin neresinde yangın çıkarsa, nerede bir felaket olursak inşallah Allah bir daha yaşatmasın. Niğde İtfaiyesi hemen oradalar. Ve gittikleri zamanda anılarının akıyla en güzel şekilde Niğde'mizi temsil ediyorlar. En güzel şekilde çalışmalarını yapıyorlar gibi en sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız Niğde itfaiyesini ödüllendirmişti. Bu yüzden de bir kez daha yeri gelmişken ben arkadaşlara müdürümüz başta olmak üzere bütün itfaiye personelimize ben teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki sözü noktalamadan önce maalesef hafta sonu çok büyük acı haberler aldık biliyorsunuz şehitlerimiz var. Allah rahmet eylesin diyorum bir kez daha. Ailelerine sabırlar diliyorum, yaralılar ve gazilerimize de Allah'tan şifa diliyoruz. Bir daha böyle inşallah şehit haberleri almayalım ama ülke olarak zor bir coğrafyadayız. Burada var olmak da çok zor. O yüzden başta askerlerimizin Allah yardımcısı olsun. Ama şunu da görüyoruz. Bundan da çok mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımız olsun, Milli Savunma Bakanımız olsun ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu terörün kökünü kurutmakta Derece kararlı. İnşallah en kısa zamanda bu terörün olaylarının artık biteceğini hep birlikte kanaat getiriyoruz. Özellikle milli ve yerli savunma sistemlerimizle birlikte diyelim. İnşallah bir daha böyle acı haberleri almayız. Ben bir kez daha bütün şehitlerimizi buradan rahmetle anmak istiyorum. Ailelerine rahmet diliyorum. Sabırlar diliyorum Yaralarımıza bir kez daha Allah'tan acil şifalar diliyoruz” İfadeleriyle açıklamasını tamamladı.
DSC_0283
ÖZMEN: YILLIK BİN 600’ÜN ÜZERİNDE OLAYA MÜDAHALE EDİYORUZ
Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özmen itfaiye envanteri ve teknik detayları içeren konuşmasında, “Şu an itfaiye envanterimizde toplamda on dört aracımız bulunmakta. Bir elli beş metrelik bir otuz iki metrelik kurtarma aracımız. 55 kurtarma amaçlı,2 tane yirmi dört metrelik bir tanesi de burada. Dört tane su arazöz, 2 tane kaza kurtarma ve deprem amaçlı en son aldığımız araçla birlikte toplam 14 tane aracımız var. Şu an hem merkez hem de organize bölgesinde şehrimize ve sanayi bölgesine hizmet ediyoruz. Onun dışında başkanımın da bahsettiği gibi hem otoyolun ilimizden geçmiş olması hem de il özel idare mücavir alanları ve belediyemiz mücavir alanları içerisinde yaklaşık yıllık Bin 600’ün üzerinde olaya müdahale ediyoruz. Ben de başkanıma hem araçlarımızın yenilenmesi noktasında hem belediyemize yeni 21 tane yeni arkadaşımız başlamıştı. Hem personel anlamında hem araç anlamında itfaiyemize göstermiş olduğu ilgi alaka ve desteklerinden dolayı ben de huzurlarınız başkanıma teşekkür ediyorum. Eklemek istediğim bir konu da organizeyle yapmış olduğumuz protokol gereğince yine fabrika yangınlarında özellikle kullanılmak üzere köpük kulesi dediğimiz aracımızı inşallah önümüzdeki yıl bir yıl sonra itfaiye envanterimize teslim olacaktır. Siparişi verilerek parası ödenmiştir. Önümüzdeki yıl envanterimize girecektir’’ sözlerini kullandı.
(Dahi GEDİK)
DSC_0300
DSC_0296
DSC_0293

Editör: Niğde Haber