Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye sektöründeki hareketliliğin beklentilerin altında kaldığını belirterek, zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasına tepki gösterdi.
HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI
Okul sezonunun kırtasiyeci, kantinci, servisçi ve okul kıyafeti satan esnaflar başta olmak üzere milyonlarca insanı doğrudan ilgilendirdiğini ifade eden Alim Yeşil, ülkedeki en büyük sıkıntılardan birinin herkesin kendi işini yapmaması olduğunu söyledi. Zincir marketlerin kırtasiye ve benzeri pek çok sektöre ait ürünleri reyonlarına taşımasının yerel esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Yeşil, bu durumun piyasadaki hareketliliği engellediğini belirtti. Küçük esnafın korunmasının ekonomik açıdan kritik bir önem taşıdığına dikkat çeken NESOB Başkanı, esnafın ülkenin kılcal damarları ve ekonomiyi besleyen bel kemiği olduğunu, küçük esnafın yok olması durumunda ülkenin çok şey kaybedeceğini vurguladı.
KANTİNCİLERE KİRA DESTEĞİ TALEBİ
Okulların açılmasıyla birlikte eğitim sektörüne bağlı çalışan esnafların ekonomik olarak rahatlamasını beklediklerini aktaran Alim Yeşil, özellikle okul servisçileri ve kantinci esnafının uzun süredir ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını hatırlattı. Sektördeki mağduriyetlerin azaltılması ve esnafa can suyu olunması adına adımlar atılması gerektiğini ifade eden Yeşil, kantinci esnafından eğitim-öğretim yılı boyunca kira alınmaması yönündeki taleplerini bir kez daha yineledi.
(Haber Merkezi)
EKONOMİ
BOR
GÜNCEL
YAŞAM
ULUKIŞLA
SAĞLIK
ASAYİŞ
Yeşil: Zincir marketler küçük esnafı olumsuz etkiliyor
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar




