Niğde’de pandemi döneminde iptal edilen tren seferlerinin tekrar başlatılması isteniyor.
Ulaştırma Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Ekrem Kılıç, iptal edilen tren seferlerini yeniden gündeme taşıyarak bu seferlerin yeniden başlaması gerektiğini dile getirdi.
Niğdeli vatandaşların en çok kullandığı Ankara Adana arasında hizmet veren Çukurova Ekspres ile Niğde Karaman hattında hizmet veren raybüs seferleri pandemi döneminde günün şartları gereği iptal edilmişti. Şu anda sadece Erciyes Ekspresi Kayseri Adana arasında hizmet veriyor. Niğdeli vatandaşlar Ankara Adana hattında hizmet veren Çukurova Ekspres ile Niğde Karaman hattında hizmet veren raybüslerin yeniden faaliyete geçirilmesini bekliyor.
Ulaştırma Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi Ekrem Kılıç konuyla ilgili açıklamasında; ‘’Pandemi döneminde günün şartlarına göre kaldırılan seferlerin yeniden başlaması ve Niğde halkının ulaşım imkanının tekrar artırılarak, seferlerin en kısa zamanda yeniden başlaması gerekiyor. Seferlerin, Niğde Karaman arasında tekrar konulması ve Karaman kalkışlı yüksek hızlı trene bağlantı yapılarak Ankara ve İstanbul’a ulaşımın sağlanması gerekiyor” dedi. 
(Haber Merkezi)