Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Niğde İl Başkanlığı esnafların sorunlarını dinlemek ve gündeme getirmek adına ziyaretler gerçekleştiriyor.
Halk-Lis Niğde İl Başkanı Hasan Yılmaz gerçekleştirilen fırın  ziyareti hakkında bilgilendirme yaptı.
EKMEĞİ UCUZLATAMIYORUZ VER REKABETTE SIKINTILAR YAŞIYORUZ
Niğde İl Başkanı Yılmaz; ‘’Temel gıda ürünlerimizden olan unlu mamullerin üretiminde büyük rol üstlenen fırıncı esnaflarımız rekabet eşitsizliğinden dolayı günden güne zarar etmeye devam ediyor. Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak esnaflarımızın sorunlarını dinlemek ve güdeme getirmek adına esnaflarımızı ziyaret etmeye dertlerini dinlemeye devam ediyoruz. Yıllardır Niğde Merkez de fırıncılık yapan Nuri Bey “Büyük fırıncılar ucuza maliyet edip ucuza satış yaparken, bizim gibi küçük fırıncıların el işçiliğiyle ekmeği yaptığı için ucuza maliyet etme şansı ne yazık ki yok. Bunun yanında el işçiliğinin getirdiği maliyetle beraber ekmeği ucuzlatamıyoruz, rekabette sıkıntılar yaşıyoruz. Fırıncılar için ekmeğin pahalıya satılması yasak olduğu gibi, ucuza satılması da yasaklanmalı ki küçük fırıncı esnaflarımız rahat bir nefes alsın’’ dedi.
1 EKMEĞİN ORTALAMA MALİYETİ 4 BUÇUK  5 LİRA OLDU
Nuri Bey’in dediği gibi fırıncı küçük esnafımızın rekabet etmesinin zorlaşmasının yanında işçi sigorta ve maaş masraflarının işverene günden güne yük olarak artması, paramızın enflasyonla beraber sürekli değer kaybedip alım gücünün düşmesiyle ekmek satışlarının da düşüşe uğrayarak, ilimizde 1 ekmeğin ortalama maliyetinin 4 buçuk ile 5 lira arasında.  Bunu gözetirsek ortalama küçük işletmelerde 100 ile 200 ekmek civarında günlük ellerinde kalmasıyla beraber küçük esnafımız 500 TL üzerinde zarara girmeye devam etmektedir. Halkçı Liseliler Niğde İL Başkanlığı olarak yetkili kurum ve kuruluşlara çağrımızdır; Küçük esnaflarımızın devlet aracılığı ile elinden tutularak, rekabet ortamının yasalaştırıp küçük esnafımızın ezilmesini engellenmesini, küçük esnafımızın varlığının devamı için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz’’ iİfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)