Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Niğde il temsilcisi Mehtap Özdemir İnönü Mahallesinde gönüllülerin beslediği hayvanlarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
Niğde İl Temsilcisi Mehtap Özdemir, sistematik katliamlar yapan herkesten hem adalet hem de ilahi adalet karşısında canlarımızın hakkını savunacağız vurgusu yaptığı açıklamasında, “27 Temmuz 2023 tarihinde İnönü Mahallesi villa sokakta bulunan ve düzenli beslemeleri gönüllüler tarafından yapılan aynı zaman erişkinliğe girmemiş olan yavrular haricinde hepsi kısır. Yasaya uygun şartlarda bakımları yapılan ve her biri insanlara çok yakın olan bu canlardan 3 tanesi önce kaybolmuş ve 28 Temmuz’da içlerinden ikisi yaralı olarak ortaya çıkmıştır. Ortaya çıktıktan birkaç saat sonra da yaralılardan biri ölmüş. Bize ihbar geldiği zaman olay yerine gittik ve polis HAYDİ ekibi, Niğde Belediyesi ekibi ve Tarım Ormandan ön inceleme için Veteriner hekim de gelip inceleme yaptılar. İlk incelemeye göre saçma girişi olduğunu düşündüğümüz bölgeler tespit edildi ve nihayetinde bugün Niğde Belediyesi bakım evinde yapılan nekropsi sonucu saçmaların varlığı teyit edildi.
Bizler hedef gösteren söylemlerle sokak canlarına var olan nefreti körükleyen ve bu nefretle sistematik katliamlar yapan herkesten hem adalet hem de ilahi adalet karşısında canlarımızın hakkını savunacağız, kimsenin şüphesi olmasın” Sözlerini sarf etti.
(Dahi GEDİK)