İl İdare Kurulu Şube Başkanları toplantısı, Niğde Valisi Mustafa Koç başkanlığında Niğde Valiliği Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda kamu hizmetlerinin etkin, hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülmesini sağlamak; vatandaşlara yönelik en iyi kamu hizmetini sunabilmek adına gündeme ilişkin hususlar değerlendirildi.
Toplantının açış konuşmasında Niğde Valisi Mustafa Koç; ‘Temsil ettiğimiz makamlarda bulunma sebebimiz, varlık nedenimiz aziz milletimizin taleplerini kamu kaynaklarını etkin ve verimli şekilde kullanarak yerine getirmektir.” ifadesini kullanarak; “Her birimiz kutlu Devletimizin bize verdiği görev ve sorumluklar doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bizler aziz milletimize hizmet vermek için buradayız. Hep birlikte istişare ile dayanışma ile fikir birliği içerisinde kamu hizmetlerini mükemmel bir biçimde halkımızın hizmetine sunmalıyız. Tüm bunları yaparken günceli, gündemi takip etmeli ve sorumluluk alanlarımızda güncele ilişkin konuları hızlı bir biçimde değerlendirmeliyiz.” dedi.
Niğde Valisi Mustafa Koç, yatırımların yakından takip edilerek bir an önce hizmete alınması ve tasarruf tedbirlerine azami dikkat edilmesini gerektiğini belirterek sürdürdüğü konuşmasında;
“Sorumluluğunuzda yürütülen yatırımları yerinde denetleyin. İnşaat faaliyetlerinin her aşamasında bulunmaya özen gösterin. Yapılan inşa faaliyetinin sonucunda hizmet verecek binaların amacına uygun olması son derece önemlidir. İnşa aşaması tamamlandıktan sonra bazı şeyleri tekraren düzeltmek son derece zordur. Kamu kaynaklarını kullanırken azami hassasiyet gösterir’ ifadelerini kullandı.
İl İdare Şube Başkanları toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.
5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 24. Maddesi uyarınca yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Resul Özdemir, Ahmet Yıldız, Muhammet Furkan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök ile kurum müdürleri katıldı.
(Dahi GEDİK)