Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin seçmen listeleri tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de önceki gün askıya çıkarıldı.
Askıya çıkan listeler ile ilgili belirlenen seçim takvimindeki süreçte İtirazlar 2 Nisan'da sona erecek. YSK 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri Niğde’deki tüm muhtarlıklarda askıya çıkarılırken, muhtarlarda seçmenlere gerek SMS,  gerekse sosyal medya yolu ile bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor.
ASKI VE İTİRAZ SÜRESİ AYNI GÜN SONA ERECEK
Listede isimlerini bulamayan Niğdeli vatandaşlar itirazlar için 2 Nisan son günü olma üzere il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Çünkü listeler itirazın son günü olan 2 Nisan'da askıdan indirilecek.
DEPREMZEDE MİSAFİRLERİMİZİN DİKKATİNE!
Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirmişlerdi. Fakat bölgedeki durum ya da yaşananlardan dolayı bu işlemleri henüz yapmayan, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanacak.
SORGULAMANIZI BURADAN YAPABİLİRSİNİZ
YSK'nin internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanması ise https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtici adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
NİĞDE’DE ADAY ADAYLIK
Listeler bir yandan askıda yerini alırken, Niğde’de aday adaylık başvuruları tüm partilerde aralıksız devam ediyor. Bazı milletvekili aday adayları başvurularını partilerinin genel merkezinden yaparken, bazı aday adayları ise il başkanlıklarını tercih ediyor. Açıklamalar ise çoğunlukla sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştiriliyor. 
(İbrahim UGUN)