Niğde İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Meclis ve İl Özel İdare tarafından köylerde yürütülen çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.
Haziran ayı meclis toplantısı sonrası, çalışmalarla ilgili genel bir değerlendirme yapan İl Genel Meclisi Başkanı Teksin; ‘Köylerimizdeki yaşam kalitesini arttırmak adına yani şehirdeki bir yaşam kalitesi neyse aynısını köylere ulaştırmak’ dedi.
ÖNEMLİ OLAN HİZMETLERİ YAPTIK
Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Teksin; ‘Bu ayki meclis çalışmalarımıza başladık. Meclis çalışmalarımız ve Özel İdare olarak bizim buradaki çalışma amacımız nedir? Köylerimizdeki yaşam kalitesini arttırmak adına yani şehirdeki bir yaşam kalitesi neyse aynısını köylere ulaştırmak. Buradaki çalışmalarımızdaki amacımız budur. Tabii burada da meclis üyesi arkadaşlarımızla ve bize bağlı özel idaremizle güzel çalışmalarda bulunuyoruz. Muhtarlarımızla da istişare ederek, köylerimizdeki eksiklerimizi tespit ediyoruz. Çalışmalar nedir? Şu an yaz geldiği için kıştan kalma bazı yollarımızda bozulmalar olabiliyor. Çünkü geçen sene birçok köy yolumuzun girişine sıcak asfalt attık, asfalt çalışmalarını yapıyoruz. Tabii kışın yollarımızda bozulma oluyor. Bir de çiftçilerimizin yağmurlama suyuyla sulama yaparken bu tür nedenlerle yollarımızda bozulmalar oluyor haliyle. Bozulan yollarımızda yama çalışması yapıyoruz. Gerektiğinde tüm yol bozuksa yeniden asfalt çalışması yapıyoruz. Tabii bu asfalt çalışmalarının yapılması ne demek? Birçok köyün altyapısını bitirdiğimiz anlamına geliyor. Bazı köylerimizde yazın gelmesinden dolayı bir de dışarıdan misafirler geliyor köylere. İçme sularında bazı eksiklikler olabiliyor, çünkü insanlarımız bazen iç kısmını tarımda kullanabiliyor. Veya dışarıdan misafirler geldiğinde, nüfus arttığında bu da bir eksiklik olabiliyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak köylerimizde, hangi köyümüzde su sıkıntısı varsa, gerek sondaj atarak, gerek cazibeli suyla, gerek depo yaparak su sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Zaten kanalizasyon çalışmalarımızın birçoğu köylerimize tamamlanmış durumda’ dedi.
BURADA AMAÇ KÖYLERDEKİ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK
Meclis Başkanı Teksin açıklamasının devamında; ‘Su sıkıntısını hallediyoruz. Asfalt dediğim gibi yama çalışması veya asfalt yani söylemimizin birçoğu da asfalt. Eksik yok diyebiliyorum. Yani tüm asfalt çalışmalarını yaptık. Önemli olan hizmetleri yaptık. Muhtarlarımızın bizden istediği sosyal tesisler, halı sahalar, kameralar, bu tür isteklerde bulunuyorlar. Tabii bu tür isteklerde bulunmaları bizi sevindiriyor. Çünkü önemli ihtiyaçları gidermişiz. Artık lüks ihtiyaçlara sıra gelmiş. Şimdi burada da tabii köylerimizde cenazelerin misafirlerin ağırlanabileceği veya düğünlerin yapılabileceği sosyal tesis eksiklikleri var birçok köyümüzde. Biz bunlara uygun yerleri, muhtarlarımızla uygun yerleri tespit ederek sosyal tesis ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Dediğim gibi burada amaç köylerdeki yaşam kalitesini artırmak. Yani ne kadar Köylerdeki yaşam kalitesini artırırsak, köylü yerinde memnun kalırsa çiftçilik yapacak. Çünkü köyümüzdeki birçok insanlar çiftçilik yapıyor. Çiftçiliğine devam edecek. Bu da ülkemiz için bir tarımda istihdam demek. Tarımda kalkınma demek. Bu tür düşüncelerde ben de biraz mesleğimden dolayı ziraat mühendisi olduğum için 30 yıldır çiftçinin, köylünün içerisinde onlara daha yakınım, onların eksiklerini biliyorum. Onlar yeter ki köylerinde rahat etsin, mesleklerini çiftçiliğini devam ettirsin. Ülke tarımımıza katkıda bulunsun, tek amacımız bu. Bunun için de meclis olarak özel idare olarak çalışmalarımızı yapıyoruz, elimizden geldiğince. Ayrıca köy muhtarlarına bir muhtarlık yapılması projeleri var, şöyle; sosyal tesis yaparken sosyal tesisin yan tarafına bir muhtarın çalışabileceği bir muhtarlıkta ilave ediyoruz. Onları da düşünüyoruz, rahat çalışabilecekleri. Sosyal tesislere ilave ediyoruz. Olmayanlara da sosyal tesislere ilave ediyoruz’ dedi.
(Dahi GEDİK)