Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Niğde’nin de aralarında bulunduğu bir hafta boyunca bazı bölgelerde yoğun, yağışların ve parçalı bulutlu havanın devam edeceği konusunda bilgilendirmede bulundu.
Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre hava durumu değişmeye başladı. Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile bazı diğer illerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun ise az bulutlu ve açık olması bekleniyor.
İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin kuzeybatısı ile Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinde lokal sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son yaptığı açıklamayla önemli bir hava durumu uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre, hava durumu değişikliği ülkenin çeşitli bölgelerinde felakete yol açabilir. Meteoroloji’den yapılan duyuruya göre, yaz mevsiminin ortasında ülkemizin birçok bölgesinde sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum, özellikle iç bölgelerde yoğunlaşacak ve yerel olarak şiddetli yağışlara sebep olabileceği belirtiliyor. Halkın, ani sel, su baskını ve toprak kayması gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor.
(İbrahim UGUN)