Niğde İl Genel Meclisi, Haziran ayı ikinci toplantısını yaparak gündem maddelerini görüştü.
Niğde İl Özel İdare İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Nusret Teksin başkanlığında Cuma günü 10.30’da yapılan yoklama birleşimin açılması sonrası önceki birleşime ait tutanak özetleri  okunarak oylaması yapıldı.
Toplantı gündemindeki, Ulukışla İlçesi Hasangazi köyü kuru marjinal tarım arazisi vasfındaki 5.0133 hektarlık alanda köy yerleşik alan genişleme sınırının belirlenmesi, merkez Kiçağaç köyü 167 ada, 10 nolu parselde Güneş Enerji Santrali (GES) amaçlı yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanıp onaylanmayacağı, Ulukışla İlçesi Kılan Köyü 475 ada 1 nolu ve 478 ada 1 nolu parselde yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanıp onaylanmayacağı konuları görüşüldü.
Söz alan İl encümenleri kendi bölgelerindeki çalışmalar hakkında meclis başkanı ve İl Genel Sekreteri Ali Nebol’a soru yöneltti, yanıtlardan sonra gündem maddeleri görüşülerek oylamaya geçildi.
Maddelerin oylamaya sunulması ve karara bağlanmasının ardından, toplantı bir sonraki birleşim gün ve saatinin belirlenmesi ile tamamlandı.
(Dahi GEDİK)