Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde deprem, yangın ve Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi.
Hastanede gerçekleştirilen tatbikata 112 Müdürlüğü, UMKE, AFAD, Emniyet Müdürlüğü, Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelleri ile hastane çalışanlarımız katıldı.Tatbikatta Emniyet güçleri güvenliği ve trafik akışını düzenlerken, Niğde Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri yangına, UMKE ve AFAD ekipleri de afetzede ve yaralıların kurtarılması ve sağlık birimine ulaştırmasını sağladı.
Tatbikat sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya ,” Biliyorsunuz geçtiğimiz Şubat ayında tüm ülkemizi sarsan on bir ili kapsayan çok geniş ölçekli bir deprem felaketi yaşadık.Bu tür durumlarda İvedi olarak hastalara ve depremzedelere ve kazazedelere ulaşabilmek için organize olmak. Bu organizasyonu plan program içerisinde sürdürmek çok önemli. Biz zaten kendimiz önce plan programlama olarak daha sonrasında da afaki olarak ve fiziksel olarak bu tür koordinasyonlar yapıyorduk. Şimdi de sizler de gördüğünüz gibi AFAD ekiplerimizin, UMKE ekiplerimizin, bizim sağlık ekiplerimizin ve emniyet mensuplarımızın katılmış olduğu bir organizasyon gerçekleştirdik. Deprem sonrası oluşan yangında mavi, turuncu kodlar verilerek depremzedelerimize ulaştık. Ayrıca kontamine olmuş bir hastamızda AFAD ekiplerimiz ve kontamin ekipleriyle çıkartılar başarılı bir şekilde. Biz bunları yaparak bu tür afet durumlarında, organize olmayı ivedi olarak hareket etmeyi planlıyoruz. burada emeği geçen öncelikle sağlık ekipleri UMKE ekiplerimiz, AFAD ekiplerimiz ve emniyet mensuplarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri için. Teşekkür ederiz’ dedi.
(Dahi GEDİK)