Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'deki özel bir hastanede 81 yaşında vefat etti.
Meslek hayatı boyunca birçok gazete ve dergide köşe yazarlığı ve yöneticilik yapan Barlas, son olarak Sabah Gazetesi'nin başyazarı olarak görev yapıyordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barlas için sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Entelektüel birikimi, nezaketli kişiliği ve güçlü kalemiyle Türk basınında duayen olarak anılan, her zaman millet iradesinden yana duran, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Sabah Gazetesi'ne ve medya camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
BARLAS İÇİN TAZİYE MESAJLARI
Mehmet Barlas'ın 81 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasi taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mehmet Barlas için başsağlığı diledi.
Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun." ifadesini kullandı.
CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Turkuaz Medya grubuna taziyelerimi sunuyor ve sabırlar diliyorum" dedi.
ADALET BAKANI BOZDAĞ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’ın vefatını teessürle öğrendim. Merhum Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Sabah Gazetesi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Rabbim, merhameti, mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.
SAĞLIK BAKANI KOCA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında "Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin... Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz" açıklamalarında bulundu.
(Haber Merkezi)