Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Nevruz nedeniyle bir mesaj yayımladı; Başkan Özdemir mesajında; “Milletlerin tarihinde iz dönümleri vardır. Kutlu milletimizin Orta Asya’dan Anadolu’ya doğru uzanan yolunda Nevruz bayramları önemli bir yer tutar. Selçuklu Sultanı Melikşah döneminde yılbaşı olarak kutlanan Nevruz sultana ithafen Sultan Nevruz ismiyle anılmıştır.
Nevruz yeniden dirilişin kuruyan tabiatın yeniden gelinliklere bürünüşünün bayramıdır. Bu bayram bize kim olduğumuzu hatırlatan bizi yeniden tarihlere destanlar düştüğümüz çağlara çağıran bir bayramdır. Bu bayramda millet ağacımızın kökleri yeniden neşvünema bulmaktadır dedi. 
On iki Hayvanlı Türk Takvimi ve Melikşah’ın Celali Takvimi’nde yılbaşı olarak belirlenen 21 Mart, Dîvânu Lugâti't-Türk’te ilkbaharın gelişi olarak belirtilir. Türk edebiyatı ve musikisine de Nevruz; Nevruz-ı Asl, Nevruz-ı Arap, Nevruz-ı Bayati, Nevruz-ı Hicaz, Nevruz-ı Acem ve Nevruz-ı Seba olarak girmiştir. Nevruz tarihte pek çok devlet tarafından bayram ve gelenek olarak kutlanmıştır. Bunların başında Anadolu beylikleri, Eski Mısır, İran, Safevi, Sasani, Moğollar, Selçuklu ve Osmanlı gelir.
Bizi bir arada tutan ve kardeşliğimizin binlerce yıllık mührü olan Nevruz bayramını kutlamanın sevinci içindeyiz. Bu bayramlar bize tarihten gelen bir kararlılık ve mücadele azmi aşılamaya devam etmektedir.
Anadolu’yu biz vatan olarak hediye eden gazi alperenlerin açtıkları yoldan ilerlerken yolumuzu Nevruz bayramlarının yaktığı ışıkla aydınlatıyor medeniyetimizin sancağını gönül kalelerinde dalgalandırmaya devam ediyoruz.
Nevruz, İslam Coğrafyasının baharıdır. Bugün barışın birliğin ve dirliğin türküsü çınlar göklerde. Nevruz’un bölücü ve hain örgütlerin bir bayramı gibi görülmemesi lazımdır. Nevruzu esas anlamından saptırıp kendi hain emellerine katık yapmaya çalışan bebek katilleri hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Milletimiz her daim birlik ve dirlik içinde “bir olacak iri olacak diri olacaktır. “
Herkesin Nevruz bayramını kutluyor ay yıldızlı bayrağımızın uğrunda şehadet şerbetini içen şehitlerimize rahmet diliyorum. Yüce Allah göğümüzden ay yıldızlı bayrağımızı ebediyen indirmesin' dedi. 
(Niğde Belediyesi)