Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Niğdeli depremzedelerin sorun ve taleplerini dinledi.
Belediye Meclis Salonunda depremzedelerde bir araya gelen Başkan Özdemir, çok yakın zamanda Niğde’nin ya var olan Afet Bölgesi kapsamına dahil edileceğini, ya da hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği farklı bir destek paketi uygulamasına alınacağını açıkladı.;
Niğde Belediyesi olarak depremden etkilenin vatandaşların barınma ve yiyecek başta olmak üzere her ihtiyacını karşılamaya gayret gösterdiklerini anlatan Başkan Özdemir; 'Eğer mağdur olan varsa bize ulaşsın. Niğde Belediyesi olarak vatandaşın emrindeyiz' dedi.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde, evi ve işyerleri ağır hasar alan Niğdeli depremzedeler, Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istediler.
Niğde Belediye Meclis Salonunda Başkan Özdemir’e sorun ve taleplerini anlatan depremzedeler, 6 Şubat’taki depremlerde ev ve işyerlerinin ağır hasar aldığını, bu nedenle mağdur olduklarını ve en kısa sürede mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirterek, “Niğde, mutlaka Afet Bölgesi kapsamına alınmalı” diye konuştular.
HEMŞEHRİLERİMİZİN KAYGILARINI ANLIYORUM
Niğdeli depremzedelerin taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir de yaptığı açıklamada; “Hemşehrilerimin kaygılarını anlıyorum. Ortada bir mağduriyet var. Sonuçta evlerinden ve işyerlerinden olmuşlar. Kimse böyle olmasını istemezdi ama maalesef yaşandı. Bize düşen, devlete düşen bu mağduriyeti en aza indirmektir” dedi.
İÇİŞLERİ BAKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜM
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanların, milletvekillerinin ellerinden gelen her şeyi yaptığını ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında depremzedelerin rahat olması gerektiğini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bu konuda dün İçişleri Bakanımız ile görüştüm. Cuma günü Adıyaman’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhakesi Bey ile görüştüm. Niğde gibi olan başka iller de var; Kayseri gibi, Bingöl ve Tunceli gibi. Şu anda AFAD Başkanımız da bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Bakanlar Kurulu’nda bu konu Niğde’mizin de ismi zikredilerek görüşüldü” şeklinde konuştu.
NİĞDE’DE 50’YE YAKIN BİNA HASARLI
Niğde’de aralarında kamu binalarının da olduğu 50’ye yakın ağır ve orta hasarlı binanın bulunduğunu bunların büyük çoğunluğunun ise mühürlenip boşaltıldığını ifade eden Başkan Özdemir; “Çok yakın zamanda depremden etkilenen Niğdeli hemşehrilerimizin mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak bir Bakanlar Kurulu kararı çıkacak. Bu işin bu zamana kadar uzamasının sebebi, hiçbir mağduriyet yaşanmaması için çok yoğun bir çalışma yapılıyor olmasıdır. AFAD ekipleri, parsel parsel, ada ada çalışıyor. Niğde’miz çok yakın zamanda ya var olan Afet Bölgesi kapsamına alınır ya da hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği bir destek paketi uygulamasını dahil edilir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu
CUMHURBAŞKANIMIZ BİRE BİR TAKİP EDİYOR
Devletin depremzedelerin yanında olduğuna vurgu yapan Başkan Özdemir; “Sayın Cumhurbaşkanımız birebir takip ediyor. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor, AFAD da ilk günden itibaren günün 24 saati çalışıyor” dedi. senin aç, açıkta kalmasına müsaade etmeyiz. Barınacak yer sıkıntısı olan varsa oteller ve misafirhaneler dahil olmak üzere barınma yerleri temin ediyoruz. 3 öğün yemek veriyoruz. Geçiş sürecinde kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Eğer mağduriyet yaşayan varsa bize ulaşsın. Niğde Belediyesi vatandaşın emrinde” şeklinde konuştu.
BELEDİYE OLARAK EMRİNİZDEYİZ
Bakanlar Kurulu’nca alınacak kararın en kısa süre içinde netleşeceğini belirten Başkan Özdemir; “Karar netleşene kadar kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için uygulanacak kira ve konut yardımı gibi yardımlar Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararın ardından netleşecek” dedi.
Başkan Özdemir, “Belediye olarak, Belediye Başkanı olarak her zaman emrinizdeyiz, yanınızdayız, bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)