Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde İl Özel İdareyi ziyaret ederek, şubat ayında yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterdiği özverili çalışmalar nedeniyle İl Özel İdare çalışanlarına başarı belgesi verdi.
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04.17'de yaşanan 7.7 büyüklüğündeki ilk deprem ve bundan yaklaşık 9 saat sonra meydana gelen Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrasında bölgeye intikal ederek, üstün gayretle çalışan Niğde İl Özel İdaresi personeline ‘Başarı Belgesi’ verilmesi amacıyla Niğde İl Özel İdaresi Sosyal Salonu’nda program düzenlendi.
EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK
Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada; ‘6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler kamuoyunda ‘Asrın Felaketi’ olarak ifade ediliyor. Devlet olarak, millet olarak öyle büyük bir dayanışma gösterdik ve ‘Asrın Felaketini’, ‘Asrın Dayanışmasına’ dönüştürdük. Malumlarınız olduğu üzere biz de yaşanan depremin hemen ardından Niğde halkını temsilen Osmaniye İlimizde görevlendirildik. Orada ilimizden Osmaniye ile sevk edilen tüm ekiplerle el ele, gönül gönüle bir çalışma gerçekleştirdik. Sizlerin orada yaptığınız çalışma sadece görev bilinci ile yapılabilecek bir çalışma değildi. Bizler sahada sizlerin yaptığı özverili çalışmaya şahit olduk ve yaptığınız bu özverili çalışmadan büyük memnuniyet duyduk. Yaptığınız bu üstün çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.’ dedi.
BİZ ORADA BÜYÜK TÜRK DEVLETİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK
Vali Koç konuşmasının devamında; ‘Deprem bölgesine ilimizden belirli görevlendirmelerle gelen personellerimiz yanı sıra kimi vatandaşlarımız; ‘Ben de bir işin ucundan tutabilir miyim?’ diye gönüllü olarak geldiler. Altını çiziyorum; Biz orada Büyük Türk Devletini bir kez daha gördük. Büyük Türk halkının hiçbir karşılık beklemeksizin büyük dayanışmasını bir kez daha gördük. Bu bizleri ziyadesi ile memnun etti, gurur verdi. Deprem bölgesinde yaptığınız özverili çalışmaların neticesinde sizlere başarı belgelerinizi bizzat takdim etmek istedim. Buradan bir kez daha gerek İl Özel İdaremiz ve gerekse ilimizin diğer kamu ve özel kuruluşlarından deprem bölgesine giderek çalışmalar yapan ve oradaki insanlarımızın canına dokunan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, onları kutluyorum. Ayrıca, oradaki altmış günlük çalışmalarımız esnasında dualarıyla, yardımlarıyla bizleri bir an bile yalnız bırakmayan Niğde halkına da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Depremle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de bir seferberlik hali adeta kendiliğinden oluşmuştur. Yediden yetmişe tüm Niğdeliler deprem bölgesine bir şeyler göndermenin gayreti ve çabası içerisinde olmuşlardır. Aziz hemşerilerimin bu zor günlerde gösterdiği tarihi dayanışma geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim, bir kez daha böyle acıları ülkemize göstermesin.’ özleri ile konuşmasını tamamladı.
Programa Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Uçar, Hakan Elmas ve Yol-İş Sendikası Konya 2 nolu Şube Mali Sekreteri Suat Kurun ve özel idare personeli katıldı. 
(Dahi GEDİK)