Diyanet Sen Niğde Şubesi’nden ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi konusunda açıklama geldi.
Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanı Muammer Kokulupınar; ‘ÇEDES projesi desteklediğimiz ve uygun gördüğümüz ve devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir. Gençliğimizin ve geleceğimizin teminatı evlatlarımızın geleceği için atılan her adıma destek olmak ve gençliği zararlı akımların pençesine düşmekten muhafaza edecek her adım kıymetli ve değerlidir’ dedi.
ÇEDES hakkında bilgi veren Şube Başkanı Kokulupınar; 'Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan ÇEDES projesi işbirliği protokolü kapsamında ilgili kurumlardan temsilciler belirlenmiştir. Protokolde okul müdürlüklerince uygun görülen ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilerin ‘Değerler Eğitimi’ vermesine imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak’ ifadesi vardır. Bu çerçevede, velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine ilahiyat fakültesi mezunu ve üst düzey pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürünün uygun göreceği saatte ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebilmektedirler. Bu görüşmeler okul tarafından düzenlenen seminerler şeklinde olup, gelen kişiler konuşma yapmaktadırlar. Bazı haber sitelerinde, gazetelerde yer aldığı ve iddia ettiği gibi okullara imam, müezzin, vaiz ataması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki her ailenin anayasal olarak çocuğuna din eğitimi isteme hakkı vardır bu talebin nitelikli bir şekilde verilebilmesi için mekân ve nitelikli kadroya ihtiyaç vardır. Bu amaçla, amacına uygun bir eğitimin verilebilmesi için yapılan bu program çocuklarımızı emin ellerle sağlıklı din eğitimi almasını sağlayacak bir projedir. Sözümüzün arkasındayız, zaten ÇEDES projesinin de bundan başkaca amacı yoktur. Kaldı ki bazı gazete ve haber sitelerinde daha önce yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara ‘manevi danışman’ adı altında imam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır, demiştik. Kimse de aksini iddia edemez ve ıspatlayamaz, ıspatlayamadı da’ sözlerini kullandı.
SÖYLEDİĞİMİZİ BİLİYOR, YAPTIKLARIMIZI DA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YAPIYORUZ
Açıklamasına devam eden Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanı Muammer Kokulupınar; ‘Bazı basın ve yayın organlarında kendi açıklamalarına cevap olarak cevap verdiğimizi düşünen arkadaşlar bilmelidir ki; Söylediğimizi biliyor, yaptıklarımızı da gönül rahatlığıyla yapıyoruz. Bizim ideolojik körlüğümüz yok ve bu ülkenin evlatlarını canımızdan çok seviyoruz. Ama bilinmelidir ki ideolojik sendikacılık insanı kör eder.  Her konuyu Dine Diyanete bağlamanın kimseye faydası olmaz. Dinle, Diyanetle ilgili her ne olursa içeriğini bilmeden ya da kasıtlı olarak konuyu Diyanet’in kapatılmasına, İmam Hatiplerin kapatılmasına bağlamayı alışkanlık haline getirmek; yapınızı güçlendirmez. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.  Biliniz ki; bu millet milli manevi değerlerine de Diyanetine de şimdiye kadar sahip çıktıysa bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Çedes projesi desteklediğimiz ve uygun gördüğümüz devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir. Gençliğimizin ve geleceğimizin teminatı bu evlatlarımızın geleceği için atılan her adıma destek olmak ve gençliği zararlı akımların pençesine düşmekten muhafaza edecek her adım kıymetli ve değerlidir. Bu değerin heba edilmesine asla gönlümüz razı olmaz. Bu konuda atılacak her müspet adımın yanında, menfi hareketin karşısındayız. ÇEDES daha da geliştirilmeli, program yoğunluğu arttırılmalıdır. Gençliğimiz emin ellerde güzel geleceğe doğru hızla yürümelidir.” İfadeleriyle açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)