Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde yeni atamalar gerçekleştirildi. Emre Topoğlu'nun yerine Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Dr. Enes Efendioğlu atanırken, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır getirildi.
Dr. Enes Efendioğlu Kimdir?
Dr. Enes Efendioğlu, Gümülcine kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Tıp eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi'nde tamamlayan Efendioğlu, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü'nde doktorasını yapmıştır. Eğitimi sırasında ABD'de çeşitli araştırmalarda bulunan ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden Enes Efendioğlu, aynı zamanda uluslararası alanda tanınan bir isimdir.
Doç. Dr. Veli Ozan Çakır Kimdir?
Veli Ozan Çakır, Akçakoca'da doğmuş ve Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Akademik kariyerinde İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmış ve spor sosyolojisi alanında önemli çalışmalara imza atmıştır. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çeşitli görevler üstlenmiş ve spor yönetiminde de etkin rol oynamıştır.
(İHA)

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE DOSTU ÖDÜLÜ ÖĞRENCİLERE ÇEVRE DOSTU ÖDÜLÜ