‘Zulme sessiz kalmak zulümdür’ sloganıyla Filistin’e destek için, Kayseri’den yola çıkan Filistin ile Dayanışma Platformu üyeleri Niğde’ye ulaştı. Destek yürüyüşü ile bin 200 kilometre yol yürüyerek Kudüs’e varılmak isteniyor.
Kayseri, Niğde, Adana ve İskenderun güzergâhından Cilve gözü Sınır Kapısı’nı geçip, önce Filistin’e, daha sonra da Kudüs’e ulaşmak için yürüyerek yola çıkan; 3’ü çocuk, 4’ü kadın 27 kişi 2 günün sonunda Niğde’ye ulaştı. Niğde’de vatandaşlar ve çeşitli STK’ların desteğini gören Platform Üyeleri Niğde’den Adana’ya hareket etti.
NİĞDE OSB MÜDÜRÜ PEŞİN’DEN YÜRÜYÜŞE DESTEK
Platform üyeleri Niğde Organize Sanayi bölgesine ulaştığında, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Peşin de yürüyüşe bir süre katıldı. Destek verdiği yürüyüşle ilgili Peşin,” ‘Zulme sessiz kalmak zulümdür’ sloganıyla Filistin’e destek için yola çıkan Kayseri Filistin ile Dayanışma Platformu üyelerini Niğde OSB’de karşıladık. Platform üyeleri, destek için yaklaşık bin 200 kilometre yol yürüyerek Kudüs'e varmak istiyor. Rabbim yollarını açık etsin” diyerek paylaştı.
(Dahi GEDİK)