Yazın en sıcak günlerini yaşayan Niğde merkezde sıcağı daha da sıcak hisseden esnaflardan birisi de fırın ve fırın ustaları. Ekmek parası kazanmak için ekmek üreten fırın esnafı her işin kendine göre bir zorluğu var diyerek ekmek çıkartmaya devam ediyor.
Niğde merkezde uzun yıllardır hizmet veren Şadırvan Fırıncılık isimli işyerinin Ustası Özgür Tepecik son günlerde yaşanan aşırı sıcaklarda nasıl çalıştıklarını anlattı.
Fırın Ustası Tepecik açıklamasında; ‘25 yıldır bu işi yapıyoruz. Yazın en sıcak günleri zorlanıyoruz tabi ki. Ama her işin kendine göre bir zorluğu var. Biz de işte bir ekmek yiyebilmek için rızkımızı evimize götürebilmek için zorlanıyoruz ama yapacak da bir şey yok dedi. Ocağın önü dışarıya göre, üç, dört kat daha sıcak. Dışarısı 30 derece ise burası en az 60 derece. Zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok. Sadece ekmek değil, yemek, börek ve hamur işleri de yaptığımız için hiç boşluğumuz olmuyor, serinlemek için herhangi bir şey yapamadığımız için de serinleme fırsatımı olmuyor. Çoğu gün devamlı çalışmak durumundayız.’ dedi
(Dahi GEDİK)

DSC_0763
DSC_0759