Son yıllarda Niğde’de yaşanan konut sıkıntısı ve hızla artış gösteren konut kira ve satış rakamları her geçen gün yukarı doğru hareket ederken, Türkiye’nin bilinen ve etkili holdinglerinden olan Işıklar Holding Niğde’de inşaat işine gireceğini duyurdu.
Türkiye’de tüketicilerin ‘güvenli’ yatırım olarak gördüğü konut sektörüne ilgi devam ederken, Işıklar Holding bazı illerin yanı sıra Niğde’de de önemli bir inşaat işine girmeye hazırlanıyor. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaatına başka ilde başlayan Işıklar Holding, sırasıyla önce Kırşehir ve beraberinde ise Niğde’de de yatırım yapacak.
NİĞDE’YE PROJELER HAZIRLANIYOR…
Tuğla, ambalaj ve döküm ana iş kollarındaki faaliyetleriyle Türkiye’nin öncü sanayi holdingleri arasında yer alan Işıklar, holding çatısı altında yer alan Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde konut geliştirme işine Niğde’de de girecek.
ÖNCELİK KONUT PROJELERİ
Holding olarak birçok arazi satın aldıklarını duyururken bu arsalarda AVM, yurt, otel türü imarlar olduğu için imar çalışmalarına devam edildiğini, buralarında gerekli çalışmalar kapsamında konut alanına döndürmek istiyor.
NİĞDE DEPREMDE GÜVENLİ ŞEHİR VE POTANSİYELİ VAR
Depremin tüm Türkiye’de herkesi korkuttuğunu ve insanların kaliteli malzemelerle yapılmış nitelikli ve dirençli binalarda oturmak istediği konusunda önemli bilgiler paylaşan Holding yetkilileri, konut ihtiyacını yaratan bir diğer faktöründe üniversiteler olduğuna ve Niğde’de de yaklaşık 20 bin üzerinde öğrenci olduğuna, yeterli yurt sayısı olmadığı için ve kendi evlerine çıkmak isteyen öğrencilere kiralanabilir nitelikli konutlarla çözüm sunmaya hazırlanıyor.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)