Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel'in Başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından Prof. Dr. Örsan Öymen de CHP Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Öymen, basın toplantısında yaptığı açıklamada CHP'nin son yıllarda yaşadığı seçim başarısızlıkları ve içsel sorunları eleştirerek; ‘CHP'de bir yönetim değişikliği olmazsa, önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olma ihtimali çok düşüktür. Maalesef, CHP tabanında çok ciddi bir tepki oluşmuş durumda. Demokratik bir ülkede 1 veya 2 seçimi kaybedildiğinde istifa edilir, ne yazık ki biz partimizde böyle bir dönem yaşamadık. CHP Ortadoğu'yu değil Batı ülkelerini örnek alan, onlardan etkilenen bir parti. Bu nedenle 13 yılda 12 seçimi kaybedip bu kadar uzun süre genel başkanlık görevine devam eden başka bir örnek gelişmiş ülkelerde var mıdır doğrusu ben baktım bulamadım." ifadeleriyle, parti içindeki değişim ihtiyacını dile getirdi.
Ayrıca Öymen, CHP'nin temel ilkelerinden sapması ve ideolojik bütünlüğün kaybolmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. CHP kimliğini yitirmiştir. İlkelerinden uzaklaşmıştır dedi. Öymen'in adaylık açıklamasıyla birlikte, CHP içindeki siyasi atmosferde önemli bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde CHP'nin nasıl bir yol izleyeceği ve parti içi tartışmaların nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Örsan Öymen'in adaylığı, CHP'nin geleceği üzerinde büyük bir etkisi olabilecek kritik bir gelişme olarak ön plana çıkıyor.
ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?
1965 yılında dünyaya gelen Örsan Öymen, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde tamamladı. Yüksek lisans derecesini New York Üniversitesi'nde Felsefe alanında alarak, doktorasını yine ODTÜ Felsefe alanında tamamladı. Şu anda öğretim üyeliği görevini Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi ve Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yapmaktadır. Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni ve gazeteci Mustafa Örsan Öymen'in oğludur.
(Haber Merkezi)