Meteoroloji, sıcaklıkların pazar gününden itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağını hatta bazı illerde sıcaklıkların 46 dereceye ulaşacağını duyurdu.
Türkiye'yi etkisi altına alan Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcakları yurdu terk etti. Türkiye bu kez Güneydoğu’dan gelen Basra sıcaklarının etkisi altına girdi.
Hafta sonunda yurdun kuzey kesimlerinde, Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Marmara'nın doğusunda hafif yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava beklentisi var.
Sıcaklıklar yurdun batı bölgelerinde kıyı Ege'de, Marmara'da mevsim normalleri civarında. Fakat onun haricinde kalan bütün yurtta, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek sıcaklar etkisini göstereceği gelen bilgiler arasında yer aldı.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA DİKKAT
Önümüzdeki hafta Basra Alçak Basınç sisteminin İç Anadolu Bölgesi'nden Akdeniz'e kadar uzanmasını, bununla birlikte Afrika üzerinden sıcak bir havanın yurdu etkilemesi beklenirken, İç Anadolu'nun doğusunda oldukça yüksek sıcaklıkların ise önümüzdeki hafta boyunca etkili olacağı elde edilen verilerde yer aldı.
(Haber Merkezi)