Niğde’nin Bor ilçesindeki Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Ali Ölmez’in Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda adını taşıyan kütüphaneye kitap bağışı yaptı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu yerleşkesi içerisinde bulunan Kızılay Niğde şubesi tarafından açılan Kütüphaneye Üniversite senatosu tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde İskenderun’da hayatını kaybeden NÖHÜ Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ali Ölmez’in adının görev yaptığı okuldaki kütüphaneye verilmişti.
Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu içinde yer alan Öğr. Gör. Ali Ölmez'in isminin yaşatıldığı kütüphaneye merhumun öğrencileri, meslektaşları, sevenleri ve farklı kurum ve kuruluşlardan kitap bağışı devam ediyor. Bu kapsamda yapılan kitap bağışlarına Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi de katılarak Öğr. Gör. Ali Ölmez Kütüphanesine alanlarıyla ilgili birçok kitap bağışı yapıldı.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 15.27.23
BİR NEBZE DE OLSA KATKIDA BULUNDUĞU İÇİN MUTLUYUZ
Kitap bağışı ile ilgili olarak konuşan Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Murat Başkan ; " Deprem Şehidi Öğretim Görevlisi Akademisyen Ali Ölmez adına kurulan kütüphaneye bir nebze de olsa katkıda bulunduğu için mutluyuz. Eğitim, Kültür ve Bilim alanında ve bireyin kendini geliştirmesinde kütüphanelerin önemli olduğunu, kültürel gelişmenin temelini üniversiteler ile birlikte kütüphanelerin oluşturur. Chicago Üniversitesi Rektörü Harper’in 1903 tarihinde söylediği gibi “Kütüphane Üniversitenin kalbidir veya kalbi olmalıdır.” Üniversite demek, bir kentin eğitim ve kültür alanında gelişmesi ve değişmesi demektir. Kütüphaneler; her türlü bilgi ve kültür kaynağını, isteyenlerin hizmetine sunan eğitim ve kültür kurumlarıdır. Kütüphaneler; bireylerin bilgi kaynaklarından yararlanmasını sağlayan ve böylece toplumun, bölgenin ve ülkenin eğitim ve kültür bağlamında gelişmesine yardımcı olan kurumlardır." dedi.
İBİŞ: TÜM KÜTÜPHANE ÇALIŞANLARINA DA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan İBİŞ ise yaptığı açıklamada: "Üniversiteler, bir ülkenin çok yönlü gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan kurumların başında gelir. Üniversiteler, bilgi üretme ve nitelikli bireyler yetiştirmenin yanı sıra bulundukları kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine de büyük katkıda bulunmaktadırlar. Üniversitenin de bu değişim ve gelişimi yaparken Bilgiye Erişim Merkezi olan Kütüphanelerden yararlanır. Bilgiye erişim ilkesi temelinde Yaşam Boyu Öğrenmeyi Destekleyen kurumlardan olan Kütüphaneye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz meslektaşımız, arkadaşımız Ali Ölmez’in adı verildi. Bu süreçten sonra kütüphanemize birçok kitap bağışı yapıldı. Kütüphanemize yapılan kitap bağışları için herkese çok teşekkür ediyoruz.  Kütüphanemize son olarak çok sayıda kitap bağışlayan Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Murat BAŞKAN nezdinde tüm kütüphane çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyoruz dedi."
ÖĞR. GÖR. ALİ ÖLMEZ KİMDİR?
Öğretim Görevlisi Ali Ölmez, 1988’de Hatay ilinin İskenderun ilçesinde doğan Öğr. Gör. Ali Ölmez 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık lisans eğitimini tamamlamıştır.
Mersin Üniversitesi Çeviribqilim Anabilim Dalında tamamladığı yüksek Lisansının ardından yine aynı alanda İstanbul Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etmiştir.2013 yılından beri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO’da Öğretim Görevliliği ile birlikte Yabancı Diller ve Kültürler Bölümü, Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı’nda Bölüm Başkanlığı ve Erasmus Koordinatörlüğü yapmıştır.
Doktora çalışmaları sırasında çeşitli alanlarda yayınlanmış kitap ve makale çevirileri ile çeviri bilim alanına katkıda bulunmuştur. Mesleki başarısının yanı sıra meslektaşları ve öğrencileri tarafından da çok sevilen Öğr. Gör. Ali Ölmez, 6 Şubat 2023 Tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde İskenderun’da hayatını kaybetmiştir.
(Dahi GEDİK)