Göz hastalıkları teşhis ve tedavisinde devrim niteliğinde değerlendirilen OCT( optik koherens tomografi) cihazı Bor Devlet Hastanesinde vatandaşların hizmetine girdi
Bor Devlet Hastanesi kurumsal sosyal medya adresinde yeni tıbbi cihazlarla ilgili gelişme şöyle duyuruldu, "Göz hastalıkları teşhis ve tedavisinde bir devrim niteliğinde değerlendirilen OCT( optik koherens tomografi) göz tabakalarını 5 mikron kalınlıkta yüksek çözünürlükte kesitlerle görüntülemektedir. Retina,  sinir lifi ve  diğer göz katmanlarının kesitleri değerlendirilmekte olup glokom, yaşa bağlı makula dejenerasyonu, herediter ve kazanılmış retina hastalıkları diabetik retinopati gibi birçok hastalığın tanı, takip ve tedavisinde güvenle kullanılan x ve radyasyon ışınları içermeyen güvenli bir cihazdır.
OCT cihazını hastanemize kazandırmak için girişimlerimiz neticesinde cihazımız hastanemiz bünyesine kazandırılmış olup katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Koray Okur ve Kamu Hastaneleri Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan’ a teşekkür ederiz. “İfadelerine yer verildi.
(İbrahim UGUN)
Bor Devlet Has. OCT Cihazı 1