Niğde’nin araç sayısı belli oldu Niğde’nin araç sayısı belli oldu

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, kooperatif kredilerinin faiz oranları değişikliği ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
NESOB toplantı salonunda birliğe bağlı oda başkanlarının da yer aldığı basın açıklamasında Başkan Yeşil; “Güçlü bir esnaf güçlü bir ekonominin temelidir. Eğer bunları biz gözardı edersek, bunları biz yok sayarsak 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarı gözardı edip bu faiz yükünü ortaya çıkartırsak bu esnafın bu yükün altından kalkma şansı yok” dedi.
BAŞKAN YEŞİL CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ
Başkan Yeşil açıklamasında; “Devletimizin, hükümetimizin almış olduğu tasarruf tedbirleriyle ilgili almış olduğu kararlar var. Bu kararlarda ilk basamak olarak küçük esnaf baz alınmış. Biz buradan diyoruz ki tasarruf tedbirlerinin alınması gerekir evet. Ama ilk adım olarak küçük esnaf üzerinden bu yapılan uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü esnaf ve sanatkar, üreten ve istihdam sağlayan, ülkenin ekonomisine katkı sağlayan ve her zaman devletinin yanında olmuş, vergisini, sigortasını, gününde, zamanında ödemiş olan bir teşkilat. Siz bu teşkilata esnafa daha önceden vermiş olduğu, almış olduğu hakları sonradan siz üzerine yüzde on ve civarında bir faiz yükü bindirirseniz esnaf bu işin altından ve faizin altından kalkamaz dedi. O açıdan şunu belirtiyoruz bu uygulamanın yanlış bir uygulama olduğunu, verilmiş olan bir hakkın tekrar geri alınmasının son derece yanlış olduğunu, esnaf ve sanatkârın zaten pandemiden çıkıp çekmiş olduğu sıkıntıları az buçuk kendine geleceği noktada yaşanan ekonomik krizdir. Zaten dükkân kirası, vergisi, algıları, stopajları artı BAĞ-KUR’un, SGK' nın primlerin, maliyetlerin yüksek olması nedeniyle son derece zorlanan bir esnaf ve sanatkarı bir de bu faiz yükünün bildirilmesi üzerine yüklenmesi son derece haksız bir uygulama. Buradan diyoruz ki küçük esnaf bu memleketin bel kemiğidir. Küçük esnaf ekonominin de bel kemiğidir. Güçlü bir esnaf güçlü bir ekonominin temeli. Eğer bunları biz gözardı edersek, bunları biz yok görürsek 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkârı göz ardı edip bu faiz yükünü ortaya çıkartırsak bu esnafın bu yükün altından kalkma şansı yok. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Biz esnaf teşkilatı olarak Türkiye'nin en büyük sıvı toplum örgütlerinden biriyiz. Bizim Niğde'mizde 26 odamız, Türkiye'de 82 birliğimiz, 13 federasyonumuz on üç Federasyonumuz ve TESK Konfederasyonumuz da iki milyon üç yüz civarında yakın olan bir esnaf teşkilatıyız. Siz burada bu esnafın üzerine bu yükü ııı bu kamburu lütfen kaldırın. Çünkü esnaf zor durumda. Esnafın hayatını devam ettirebilmesi için Yaşayabilmesi için devletin destek vermesi gerekiyor. Desteklerini lütfen köstek olunmasın. Yine diyoruz, güçlü esnaf, güçlü ekonominin temelidir. Esnaf ve sanatkarımıza lütfen sahip çıkın ” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)

D S C 0135

D S C 0151

Editör: Niğde Haber