Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin 2026 yılı Mart ayı olağan toplantılarının beşinci birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Kılıç başkanlığında 6 Mart Cuma günü saat 10.30’da İl Genel Meclis Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantı yoklama ve açılışla başladı. Ardından bir önceki birleşime ait tutanak özeti okunarak oylamaya sunuldu. Meclis gündeminde öne çıkan başlıklar arasında İl Özel İdaresi’nin 2025 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ve oylanması yer aldı.
Toplantıda ayrıca, Ulukışla ilçesi Beyağıl Köyü’nde köy tüzel kişiliğine ait 103 ada 20 nolu parselde imar yolu düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğiydi. Konu; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, Çevre Sağlık, Çeşitli İşler, Tarım, Köylere Yönelik Hizmetler ile İnceleme Araştırma komisyonlarının raporları doğrultusunda görüşülerek oylamaya sunuldu.
Birleşimde ayrıca gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi kararlaştırıldı.
(Samet Çınar)
Meclis Mart ayı son toplantısını yaptı
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar


