53’ncü Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, günden güne artan ve artış eğilimi gösteren sıcak havalarla birlikte eczanelerde güneş kremi ve nemlendirici krem satışlarında adeta patlama yaşandığını söyleyerek bu ürünlerin mutlak suretle eczanelerden temin edilmesi gerektiğini belirtti.
ECZANELERİMİZE SIK MÜRACAAT OLUYOR
Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk; ''İklim değişikliğinden dolayı dünya, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de bir değişiklik söz konusu ve bir bakıyorsunuz çok sıcak bir ortam. Bir bakıyorsunuz yağışlı bir ortam. Bu sebeple insanların kendilerine bakım yapmaları gerekmekte? Özellikle ciltlerine bakım yapmaları elzemdir. Cilt bakımında ise ilk tavsiyemiz şu olur; Güneşin tepeden geldiği saatlerde mümkün olduğu kadar evden çıkılmaması gerek. Ama evden çıkmak zorunda olanlar mutlaka kendi cildine uygun güneş kremlerini ve nemlendirici kullanması gerekli. Bu sebeple eczanelerimize bu kon uda sık müracaatlar oluyor’’ dedi.
ÜRÜN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Başkan Öztürk açıklamasının devamında; ‘’Bu sene tabiri caizse güneş kremi satışları patladı diyebiliriz esasen. Güneş kremini de alırken ten rengi son derece önemli. Şöyle ki açık renkli olanların tercih edeceği faktör miktarı farklı. Koyu renk teni olan kullanacağı faktör miktarı farklı olacak. Ve bunu kullanacakları zamanlar çok önemli. Şöyle ki bir güneş kremini sürdükleri zaman dışarı çıkarken sürmeleri lazım. Ve bu dört saat sonunda tazelemeleri gerekir, hala güneşte kalıyorlarsa. Yani güneş kremini ben sabahleyin sürdüm akşama kadar idare eder diye bugüne kadar böyle bir güneş kremi görmedik. Yani 4 saat tesirli zamanı var,4 saat sonra mutlaka güneş kremlerini yenilemeleri gerekir. Dediğim gibi bilhassa bebeklere, çocuklara da özel güneş kremleri var. Vatandaşlarımızın kendilerine, yakınlarına çocuklarına, kullanmalarını tavsiye ediyoruz’’ diye konuştu.
GÜNEŞ KREMİ ECZANELERDEN ALINMALI
Başkan Öztürk internet alışverişlerine de dikkat çekerek; ‘’Eczanedeki ürünler tescilli ve garantilidir. Yani internetten alınan rastgele ürünlere biz sahte ürün diyoruz. İçinde ne olduğu belli değil. Ancak bizim temin ettiğimiz ilaç dağıtım kanalları bir ürünü almadan önce bunun her türlü sertifikasını, kontrolünü yaptırırlar. Ve ondan sonra kendi bünyelerini alıp eczanelerimize gönderilir. Onun için vatandaşımızın sahte ürünle karşılaşmaması için mutlaka hangi ürünü alırsa alsın eczaneden almaları gerekli ” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK/ÖZEL HABER)