Niğde Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Erdal Demiray vatandaşlara baca temizliği, kombi, şofben, soba tipi cihaz bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulunarak hem güvenlik hem de enerji tasarrufu için baca ve kombi bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini hatırlattı.
DÜZENLİ BAKIM YAPTIRILMALI
Kombilere binen yükün arttığını hatırlatan Oda Başkanı Demiray, yetkili servislerce cihazlara mutlaka bakım yapılmasını, İtfaiye tarafından yetkilendirilmiş firmalarca bacaların temizlik, bakım ve onarımlarının yapılmasının oluşabilecek tehlikeleri bertaraf edeceğini belirtti.
Sıklıkla soğuk hava, ses ve toz şikâyetleriyle menfezlerin kapatıldığı belirten Demiray, menfezlerin güvenlik açısından çok önemli olduğunu ayrıca, cihazların yanması için gerekli oksijenin içeri girmesini sağlayarak enerji tasarrufu imkânı sunduğunu vurguladı. Demiray, Ayrıca Sobalarımızın zehirlenmelere karşı Bacalarımızı temizlettirip kombili kazanlı evlerde ise Bakımını ehli işten anlayan sertifikalı ustalara yaptıralım mağduriyet yaşamayalım.  Aynı zamanda mutfak menfez havalandırmalarının açık olmasına dikkat edelim diyerek vatandaşları uyardı.
(İbrahim UGUN)