31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Niğde AK Parti Belediye Başkanı Adayı olarak Emrah Özdemir’in açıklanması ile partiler seçim çalışmalarına yoğunluk vermeye başladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İYİ Parti, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin bazıları seçimlerde Niğde Belediyesi Başkanlığı için yarışacak olan adaylarını netleştirdi.

Milletvekili Gürer, Meclis kavgasını anlattı Milletvekili Gürer, Meclis kavgasını anlattı

EMRAH ÖZDEMİR-1
AK APARTİ’NİN ADAYI YENİDEN ÖZDEMİR
AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir 2019 Yerel seçimlerinde Niğde Belediye başkanı olarak seçilen en genç başkanlardan biri olmuştu. Ak Parti’nin 2024 Yerel seçimlerindeki adayı mevcut Başkan Emrah Özdemir dün gerçekleşen aday tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Niğde Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
EMRAH ÖZDEMİR KİMDİR?
1980 yılında Niğde'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Niğde'de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aile şirketinde yönetim kurulu başkanıdır.
2006 - 2011 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.
2011 yılında AK Parti Niğde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete başladı. Seçim İşleri Başkanlığı yaptı. 2013'te Niğde İl Başkanlığı görevine atandı. Bu görevi 2017 yılına kadar devam ettirdi.
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Niğde Belediye Başkanı olarak seçilen Özdemir, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
HAMDİ DOĞAN
MHP’DE BAŞKAN ADAYI HAMDİ DOĞAN
Milliyetçi Hareket Partisi en son 2004 seçimlerinde Niğde Belediyesinin başkanlık seçimlerinde başarılı olmuş 2009 yerel seçimlerinde ise bayrağı AK Partiye devretmişti. MHP aradan geçen onca zamandan sonra 2023 yılındaki genel seçimlerde meclise vekil göndermenin sıcaklığı ile iddialı olduğunu belirttikleri bu seçimde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan’ı aday gösterdi.
HAMDİ DOĞAN KİMDİR?
Hamdi Doğan, 1993 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. 2013 yılında doçent unvanını elde eden Doğan, 2019 yılında profesörlük unvanını kazanarak akademik başarılarına bir yenisini ekledi. Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini üstlendiği dönemde gençlerle buluşan Prof. Dr. Doğan, Niğde'nin tarihine ve kültürüne dair önemli eserlere imza atmıştır. Yayımladığı kitaplar ve yazdığı makalelerle kent kültürüne katkıda bulunarak tanınan Hamdi Doğan, akademik kimliğiyle Niğde'ye hizmet etmeye devam etmektedir.

NAİM EREM2-
İYİ PARTİ’NİN ADAYI NAİM EREM
Niğde’de Belediye Başkanlığı aday belirleme sürecinde ilk açıklanan aday ismi olan Eczacı Naim Erem, bir süredir seçim çalışmalarına oldukça hızlı başlayan isim oldu. Erem kendi ifadesiyle 100 yıllık siyasi geleneğin yeni dönem adayı olarak seçimde iddialı olduğunun altını çizen adaylardan.
NAİM EREM KİMDİR?
11 Aralık 1966’da Niğde’de doğdu. İlkokulu Niğde’de, ortaokulu TED Kayseri Koleji’nde, lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Eczacılık faaliyetini sürdüren ailesinin 3’üncü kuşak temsilcisi olarak 1989 yılında Niğde kent merkezinde açtığı işyerinde 34 yıldır eczacılık mesleğini icra ediyor. Niğde Doğa Sporları Kulübü Başkanlığının yanı sıra Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol üstlendi.
Gençlik yıllarından itibaren hep Niğde’de siyasetinin önemli aktörleri arasında yer aldı. Siyasi faaliyetlerinde kendine has üslubuyla toplumun tüm kesimlerini kucakladı ve siyasi nezaketin öncülerinden oldu. Halen ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Kurucu Temsilciliği görevini sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Naim Osman Erem, iki çocuk babasıdır.

HULUS ÖZEN
HULUS ÖZEN CHP’NİN ADAYI OLDU
2 Aday adayı arasından tercih edilen Avukat Hulus Özen, CHP’nin Niğde Belediyesinde 1999’da teslim ettiği bayrağı yeniden göndere çekmek için yola çıktığını belirten genç bir isim olarak karşımıza çıkıyor.
Hulus Özen Niğde Belediyesi Başkan adayları arasındaki en genç isim olma özelliğini de taşıyor.
HULUS ÖZEN KİMDİR?
Hulus Özen, 1986 yılında Niğde'de dünyaya geldi. Niğde Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü'nden mezun olan Hulus Özen, hukuk camiasında önemli bir yere sahiptir.
Profesyonel kariyerine Niğde Barosu'nun saygın avukatlarından Ergün Kurucu ve Mukadder Adem'in katipliğini yaparak başlayan Özen, 2013 yılında Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu katipliği görevine atanmıştır. CHP Genel merkezinde de önemli görevler aldı.
Halen bu görevini başarıyla sürdüren Hulus Özen, hukuk fakültesi eğitimini tamamladıktan sonra avukatlık stajını başarıyla geçerek, 8 Ağustos 2023 tarihinde yemin ederek avukatlık mesleğine adım atmıştır.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)

Editör: Niğde Haber