13-22 Mayıs tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Meydanı eski Vakıf İşhanı alanında kurulan 6’ncı Niğde Kitap Fuarı iki yılın ardından düzenlenen törenle yeniden kitapseverlere kapılarını açtı.
Kitap Fuarı açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Davetlilerden Şair Prof. Dr. Nurullah Genç açılış konuşmasında; ‘’Kitabın ne anlama geldiğini anlamadan onun içeriğini, muhtevasını, neyi ifade ettiğini keşfetmeden kitabımızı da, dünya kitabını da, kâinat kitabını da anlayabilmek lazım.  Aziz kardeşlerim, bir filozof arkadaşlarıyla konuşurken arkadaşlarından birisi kendisine şöyle bir soru soruyor. Diyor ki bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Verdiği cevap dedi ben yapmam. Ben sadece düşünürüm. Kitap bizi düşünmeye, düşündüklerimizi uygulamaya koyduğumuzda da yapmaya sevk eder. Onun için arzu ediyoruz ki bu coğrafya insanı yüzlerce yıl dünyaya adaleti temsil ederek ilmi irfanı hikmeti göstermiş bu coğrafyanın insanının torunları artık okumayı, öğrenmeyi, düşünmeyi ve yapmayı, hayatlarında yükseltir. Öyle bir yükselsinler ki yüzüncü yılını idrak ettiğimiz devletimiz bu yüzyılın içinde ya da sonunda gökyüzüne ay yıldızlı bayrağı çekiversin bütün dünyanın gönlüne, çünkü dünyanın buna ihtiyacı var’’ dedi.
TELEFONDAN VE TABLETTEN ÖNCE ÇOCUKLARIMIZ KİTAPLA TANIŞSIN İSTİYORUZ
Şair Nurullah Genç’in konuşmasının ardından Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı konuşmada; ‘’Bundan sonrasında daha büyük fuarlar düzenlemeyi Allah nasip etsin inşallah diyelim. Aslında her sene yapıyoruz, sadece pandemide ara vermiştik. Pandemiden sonra yine devam ediyoruz çok şükür. Kitap fuarımız güzel, 10 gün boyunca burada ilginiz yazarımız, şairimiz olacak. 120’nin üzerinde yayınevi katılıyor fuarımıza. Belediye olarak görevlerimizden bir tanesi de bu. Esas olarak ben sadece 10 gün değil 365 gün çocuklarımızın bu imkâna ulaşabiliyor olması lazım. Bu konuda şehrimizde eksikler var, bunun da farkındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde o eksikleri gidereceğiz. Şu an sadece kütüphanelerle başladık. Çocuklarımız erken başlasın Çocuk yaşta kitaplara alışmaları lazım. O yüzden sıfır altı yaş anne çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz inşallah. Bu müjdeyi de sizlere verelim, Hüdavend Hatun türbemizin hemen altında bir salonu bebek ve anne kütüphanesine dönüştürüyoruz. Oradaki çocuklarımızı 6 yaşına kadar inşallah kitapla tanışırız. Telefondan tabletten önce, çocuklarımız kitapla tanışsın istiyoruz’’ sözlerine yer verdi.
EĞİTİME VE BİLİME ÖNEM VERİRSEK DÜNYAYI YÖNETEN BİR DEVLET OLURUZ
Fuar açılışında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik konuşmasında; ‘’Özellikle tarihe baktığınız zaman 1200’lerden sonra İslam dünyasının artık gerilere düştüğünü ve özellikle yıkmasından sonra da Avrupa'nın, Amerika'nın ön plana çıktığını görüyoruz. Onları o noktaya getiren yegâne sebep çok samimiyetimle ifade etmek isterim ki ilme, okumaya önem vermeleri. Çok çarpıcı bir rakam vereceğim, İsrail’in toplam nüfusuna baktığımız zaman 7 milyonluk bir nüfusu var dünyadaki tüm Yahudi nüfusuna baktığınız zaman 15 milyonluk bir nüfus. Bizim Müslüman nüfus toplam nüfusun bir buçuk milyar civarında olduğunu görüyoruz. Yani neredeyse bizim Müslüman nüfusumuz Yahudilerin yüz katı. Diğer taraftan başka bir figüre baktığımız zaman Müslüman olup Nobel ödülü alan bilim adamı sayısı 3. Ama Yahudi asıllı olup Nobel öbür alan yahudi sayısına baktığımız zaman bunun 198 olduğunu görüyoruz. Bugün insafsızca vahşice İsrail oradaki Müslüman kardeşlerimizi katlediyorsa, şehit ediyorsa inanın bunun yegâne sebebi onların eğitime, bilime, ilme önem vermeleri. Bizler ne zaman eğitime, bilime önem verirsek dünyayı yöneten bir devlet oluruz’’ dedi.
Konuşmalar sonrası Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Şair Prof. Dr. Nurullah Genç ve AK Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir hep birlikte açılış kurdelesini keserek fuarı ziyarete açtılar.
FUARDA ÜNLÜ YAZARLAR OLACAK
Fuarda, İclal Aydın, Ahmet Ümit, Ali Demirsoy, İkbal Gürpınar, Cihat Yaycı, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Sinan Akyüz, İsmail Hakkı Aydın, Kahraman Tazeoğlu ve daha birçok yazar sevenleriyle buluşacak.  10 gün süreyle açık kalacak olan fuara, 120 yayınevi ve 51 yazar katılırken 19 yazarın imza ve söyleşi programı olacak. Kitapseverler Kitap Fuarını saat 10.00- 21.00 arasında ziyaret edebilecek.
(Dahi GEDİK)