Daha önce İtalya ve Çin’de düzenlenen Elma Fuarı'nın 3’ncüsü 2-5 Kasım tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve Niğde’de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Elma Fuarına 140 yerli ve yabancı firma katılacak. Yurtdışından 10 ülkeden ziyaretçinin beklendiği fuarda, elma yetiştiriciliğiyle ilgili sergiler yer alacak. Uluslararası seminerlerin de yer alacağı fuarın organizatörü Fevzi Atasagun, "İhracata yönelik olduğu için üreticiler ürünlerini fuarda sergileme imkânı bulacaklar.
Fuarımıza elmayla ilgili her şey bu fuarda sergileniyor. Neler var? Fidanı, ilaçlaması, toplama makinaları, soğuk hava depoları yani fidandan ihracata kadar geçen bütün aşamalarda kullanılan makine ve ekipmanlar bu fuarımıza sergileniyor. Ayrıca fuarımızın soğuk hava depoları da katılıyor. Onlar da ihracata yönelik fuarımız olduğu için ürünlerini fuarda sergileme imkânı buluyorlar.
Fuarımıza yurt dışından, İtalya'dan, Fransa'dan, Suudi Arabistan'dan, Dubai'den katılan firmalarımız var.  Ziyaretçi bakımından da Niğde’de düzenleyeceğimiz elma fuarımıza Hindistan, Kazakistan, Bosna Hersek, Kosova, İran, Afganistan, Malezya, Tunus, Nijerya, Kamerun, Mısır gibi ülkelerden de yoğun bir şekilde ziyaretçimiz olacak. Niğde elma üretiminde Türkiye'nin en büyük alanına sahip ve en büyük elma yetiştirici bölgesidir. Fuarda en iyi uluslararası kongreler, yenilikçi elma bahçelerine turlar, öncü projelere ödüller, hepsinden önemlisi yurt içinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçi ve katılımcıları bir çatı altında buluşturacağız. Fuarın gelişmesine ve bu fuarın oluşmasına, destek veren başta Tarım Bakanlığımıza, Ticaret Bakanlığımıza, Niğde Valiliğimize, Niğde Belediyemize, Tarım il Müdürlüğümüze, Ticaret ve Sanat Sanayi Odamıza, Ticaret Borsamıza, KOSGEB’e, Ziraat Odalarımıza ve Üniversitemize  teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.
(Dahi GEDİK)