Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, ev kiralarındaki yüzde 25’lik artış düzenlemesine benzer bir düzenlemenin okul kantinleri için de gerekli olduğunu söyledi.
Oda Başkanı Göktepe konuyla ilgili açıklamasında; ''Devletimiz ev kiraları en fazla yüzde 25 arttırılabilir diyor. Çünkü yüksek enflasyon var bu işin sonu uçurum diyor. Peki, okul kantinlerinde neden her sene yüzde 60'ları yüzde 70'leri bulan kira artırımı yapıyorlar?
Çocuklarımız tostu 40 TL’ye, hamburgeri 50 TL’ye, suyu 5 TL’ye alabilecek mi? Devletimiz benim sahibi olduğum eve en fazla yüzde 25 zam diyor ama kendi sahibi olduğu eve en az yüzde 60 diyor. Üstüne birde okul mevcudu 1000 kişi ile ihale edilip sözleşme imzalanıp sonrasında okul kapıları açılarak en az yüzde 50'de okul zam yapmış oluyor kiralara. Yani lafın kısası 18 milyon öğrenci için devlet feragat edecek.” dedi.
KANTİN KİRALARINDA HİÇBİR ŞEKİLDE ARTIRIMA GİDİLMEMELİ
Göktepe kantin giderlerinden de bahsettiği açıklamasının devamında; ''18 milyon öğrencinin gıdaya daha kolay erişimi için bu sene kantin kiralarında hiçbir şekilde artırıma gidilmemeli. Basit hesap 2 kilogram baton kaşar 300 lirayı geçti. Ekmek, Kaşar, Ketçap, Tost kâğıdı, Elektrik, Su, İşçilik, Muhasebe, vergi, bağkur, SSK, kantin kirası, çalışan ücretleri, sizce tost ne kadar olmalı? Duymadım, görmedim, söylemedim diyenlere tavsiyem bir an önce yasal düzenleme ile bu süreç düzene sokulmalı. Yoksa kantin kapılarında arkadaşlarını izleyen ve gıdaya erişim sağlayamayan evlat kervanlarına yüzlerce hatta binlercesi daha katılacaktır.”  sözlerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)