Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Niğde Valiliğinden kutlama programı hazırlıkları hakkında yapılan açıklamada; ‘’Yüce Türk Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Millî Mücadele’nin sonunda bağımsızlığımızın kazanıldığı Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak’’ İfadeleri kullanıldı.
ÇELENKLER SUNULACAK
Kutlamalar, 28 Ekim Cumartesi günü saat 12.45' de Niğde Valiliği ve Niğde Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumu ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilecek.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK TEBRİKLERİ KABUL EDECEK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü Niğde Valisi Cahit Çelik, Saat 09.45-10.00 saatleri arası protokol sırasına göre tüm kurum ve kuruluşların ile Niğdelilerin tebriklerini makamında kabul edecek.
KUTLAMALAR CUMHURİYET MEYDANI’NDA
Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Burada öncelikle Valisi Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutlayacak.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Niğde Valisi Cahit Çelik’in yapacağı kutlamalar, Öğrenciler tarafından okunacak şiir ve kompozisyonlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildikten sonra Niğde yöresi halk oyunları, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı gösterileri ile devam edecek.
TÖREN GEÇİŞİ
Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul öğrencileri ve spor kulüpleri sporcuları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Personeli tören geçişi yapılacak.
100’NCÜ YIL FENER ALAYI
29 Ekim Pazar günü saat 18.30’da Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Niğde Belediye Başkanlığı’nca organize edilen Derbent Mezarlığı Kavşağından başlayıp Cumhuriyet meydanında son bulacak olan Fener Alayı, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Boru Trampet Takımı ile İl Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı personeli eşliğinde gerçekleştirilecek.
(Dahi GEDİK)